KRAJ PANDEMIJE KORONAVIRUSA u Brodsko-posavskoj županiji obilježile dvije novooboljele i jedna umrla osoba od COVID-19

254 0

Autor Franjo Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 13. svibnja 2023. – Hrvatski zavod za javno zdravstvo predložio je ministru zdravstva Viliju Berošu proglašenje kraja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, Ministarstvo ga proglasilo utemeljenim, a  Vlada  na sjednici održanoj prošlog četvrtka donijela odluku o proglašenju prestanka epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2. Obrazlaže se da nema više potrebe za mjerama koje se propisuju. Time s radom prestaje Stožer CZ RH, pa  će odluke, budući  da je  virus i dalje prisutan među pučanstvom, biti u nadležnosti Ministarstvo zdravstva. Prestaju s radom i  županijski Stožeri CZ. 

Tako je  Stožer  CZ Brodsko-posavske županije 11 svibnja  objavio i posljednje dnevno izvješće  u mojem navodi  da su  s tim danom  u Brodsko-posavskoj županiji  oboljele dvije osobe,  jedna je preminula zbog posljedica bolesti COVID.19, a u samoizolaciji  je bila 21 osoba.  U slavonskobrodskoj Općoj bolnici “Dr. Josip Benčević” hospitalizirane su 4 osobe,  zbog posljedica bolesti COVID-19 , dok  u novogradiškoj Općoj bolnici  nije bilo  hospitaliziranih osoba.

Završila je tako pandemija  koju su pratile brojne kontavreze. Mjere zaštite  jedni su  ozbiljno shvaćali  dok su drugi  smatrali da su one prestroge i nepotrebne  i ismijavali ih. Bilo kako bilo od COVID-19 se obolijevalo i umiralo. 

Prema posljednjem izvješću županijskog Stožera CZ sa 11. svibnjem  2023. godine ukupno  je na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije  zaražena   34.551 osoba, 514 je umrlo. 

Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije i Stožer CZ (dok se ne ukine) vjerojatno će građane obavijestiti o sudbini i načinu testiranja i  mjestima  za cijepljenje djece i odraslih. 

Related Post

30. svibnja – Dan državnosti 

Autor - 29/05/2022 0
Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.   Izabrani zastupnici tada…

DAN NEOVISNOSTI RH

Autor - 08/10/2012 0
SLAVONSKI BROD, 8. listopada 2012. – Obilježavajući 8. listopada, prisjećamo se dana 1991. godine kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio…