KRIV JE: Kažnjen sa 18 dana zatvora, kaznom od 1.300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 7 mjeseci

999 0

NOVA GRADIŠKA, 13. ožujka 2020. – Vozač (50) koji je jučer na području općine Cernik izazvao prometnu nesreće danas je uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Slavonskom Brodu. U provedenim prekršajnim postupkom proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.300 kuna, kazna zatvora od 18 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 7 mjeseci.
Policijski službenici su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo na način da je 50-godišnjak upravljao osobnim automobilom novogradiških registracijskih oznaka te je u jednom trenutku vozilom prešao na suprotnu prometnu traku, a zatim prednjim dijelom vozila udario u rub metalne ograde mosta, nakon čega je sletio u odvodni kanal i od jačine udara se prevrnuo na krov.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su alko-testom vozaču utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,91 promila te da vozilom upravlja u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” nakon čega je doveden u policijsku postaju i zadržan do otriježnjenja.

Related Post

S 2.21 PROMILA ALKOHOLA

Autor - 18/08/2015 0
CERNIK, 18. kolovoza 2015. – U petak 14. kolovoza, oko 21.10 minuta, u Cerniku se dogodila prometna nesreća s materijalnom…