KROZ KOVAČEVAC VOZIO 121 km/h

826 0

11. srpanj 2013. – POLICIJSKA 24 SATA – U protekla

24 sata na području policijske uprave evidentirano je 15 kaznenih djela od kojih 13 kaznenih djela općeg kriminaliteta, jedno (1) kazneno djelo gospodarskog i jedno (1) kazneno djelo maloljetničkog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta osam (8) kaznenih djela su na štetu imovine i to tri (3) kaznena djela krađe, tri (3) kaznena djela teške krađe i dva (2) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. U području prometa dogodile su se dvije (2) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna (1) osoba lakše i jedna (1) osoba teže ozlijeđena. Evidentirana su dva (2) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, jedan (1) prekršaj nasilja u obitelji i dva (2) prekršaja zlouporabe opojnih droga.

 

KROZ KOVAČEVAC VOZIO 121 km/h – Jučer oko 20 sati u mjestu Kovačevac, 43-godišnjak s područja općine Dragalić upravljao je osobnim automobilom VW Passat, NG-registracija brzinom od 121 km/h iako je brzina na tom mjestu prometnim pravilom ograničena na 50 km/h. Zbog upravljanja nepropisnom brzinom u naseljenom mjestu koja prelazi preko 50 km/h od dozvoljene brzine policijski službenici će protiv njega dostaviti optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški.

 

ODUZELI MU PUŠKU RUČNE IZRADE – Policija je jučer provedenim kriminalističkim istraživanjem zbog sumnje u postojanje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari od 57-godišnjaka s područja općine Staro Petrovo Selo uz potvrdu oduzela jednu ručno izrađenu pušku s glatkim cijevima, kalibra „12“ i 52 komada pripadajućeg lovačkog streljiva kalibra „12“, koje je muškarac nezakonito posjedovao i držao u svojoj obiteljskoj kući. Policijski službenici će protiv njega dostaviti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

 

UKRAO METALNE KAŠIKE ZA BAGER. – Policijski službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe koja se dogodila 9. srpnja ove godine u Slavonskom Brodu, kojom prilikom su iz dvorišta obiteljske kuće 50-godišnjaku otuđene dvije metalne „kašike“ (svaka po oko 40 kilograma) za radni stroj (bager) JCB 803. 27-godišnjak je osumnjičen da je on počinio ovo kazneno djelo, a policijski službenici su od njega uz potvrdu oduzeli ukradene dijelove radnog stroja, koji će biti vraćeni vlasniku, te protiv mladića dostavljaju kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom brodu zbog kaznenog djela krađe.

 

MALOLJETNICI UHVAĆENI U KRAĐI – Jučer odmah iza ponoći policijski službenici su u ulici Nikole Zrinskog zatekli tri osobe kako provaljuju u jedan kiosk vlasništvo jedne tvrtke iz Zagreba. Tom prilikom uhićen je 16-godišnjak iz Slavonskog Broda dok su dvije mlađe muške osobe pobjegle. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o 17 i 15 godišnjaku također iz Slavonskog Broda, te će policijski službenici za svu trojicu osumnjičenih maloljetnika dostaviti Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu kaznenu prijavu zbog kaznenog djela teška krađa u pokušaju kao i izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

 

 

Related Post