Kuglači Slavonije prvaci Hrvatske kuglačke lige Wien

664 0

22. travanj 2011. – U Beču je upravo završeno tradicionalno

prvenstvo Hrvatske kuglačke lige Wien, kojeg su osvojili nakon uporne, zanimljive i uzbudljive borbe kuglači KK Slavonije, gdje igraju, među ostalim, i dva naša zavičajnika Jurišića, mladi Oliver i jedan po stažu i dugotrajnosti veteran Marko Jurišić, rodom iz Doline, inače, uz brata Branka predsjednika kluba, i osnivač KK Slavonije. Oliver Jurišić bio je najuspješniji igrač Slavonije sa srušenih 551 čunjem, a Marko Jurišić vrlo blizu sa 518 čunjeva. Inače, Slavonija je momčadski postigla u ligi od 10 utakmica 8 pobjeda, jednom je odigrala neodlučno, a svega jednom izgubila. Ima 56 pozitivnih bodova i 24 negativna i što je najvažnije 17 bodova, dva više od najvećeg konkurenta drugoplasirane Rašćice i tri boda od trećeg Mladog radnika. Ostali su znatno bodovno zaostali.

Natjecanje je pratilo mnogo Hrvata, zaljubljenika u kuglanje, pa je navijanje bilo vrlo glasno i temperamentno, a pošto su u pitanju manje-više klubovi iz pojedinih hrvatskih regija, tako je bio opredijeljen navijački korpus. Za pobjedničku momčad (na slici). Igrali su: Mijo Grgić, Drago Migles, Oliver i Marko Jurišić, Zahir Tartić, Milenko Čavlović, a tijekom ove i prošle godine još neki igrači, kojeg vidite na slici prilikom proslave osvajanja naslova prvaka. Inače, dugogodišnji predsjednik KK Slavonija Wien je Branko Jurišić, kapetan momčadi je njegov brat Marko Jurišić, a zaslužni trener je iskusni Šimun Ćosić. Završni plasman Hrvatske kuglačke lige Beča je slijedeći: 1.) Slavonija 10 8 1 1 17, 2.) Raščica 10 7 1 2 15, 3.) Mladi radnik 10 6 2 2 14, 4.) Dinamo 10 4 0 6 8, 5.) Hajduk 10 2 1 7 5, 6.) Croatia 10 0 1 9 1 bod. Uz ovaj najnoviji uspjeh naših Slavonaca, kuglači Slavonije su odigrali i Kup uz Dan državnosti gdje su osvojili 2. mjesto, a prvi je bio Mladi radnik.

Uz to su odigrali i turnir Internacional, koji je organizirala Austrijska liga na kojem je natupilo čak 94 momčadi. Među njima je nastupila i KK Slavonija novi prvak Hrvatske kuglačke lige Wien i član 2. Hrvatske lige Beča KK Crikvenica. Slavonija je opravdala reputaciju odlične momčadi i pobijedila na tom prestižnom turniru, a KK Crikvenica je bila druga. Za predstojeće kršćanke blagdane kuglači KK Slavonije preko svoga kapetana Marka Jurišića uputili su srdačne pozdrave svojim sportskim rivalima i velikim prijateljima, kuglačima KK Obrtnika iz Nove Gradiške i svim građanima našem grada iz lijepog Beča i zaželjeli svima – Sretan Uskrs!

 

Na slici kuglači Slavonije neposredno nakon osvajanja naslova prvaka Hrvatske kuglačke lige Beča.

Related Post