LJETO U GRADSKOJ KNJIŽNICI – Održana radionica posvećena ljetu, moru i njegovim čarima, ali i zaštiti od zagađenja

518 0

Autor Franjo Samardžić 

NOVA GRADIŠKA, 15. srpnja 2022. – „MIRAN SAN MU KVARI SMEĆE, PA SMO SPREMNI  NAPUNITI VREĆE!  naziv je edukativne i zabavne radionice za djecu koja je danas  održana na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška koju su  kao još jedan sadržaj pripremili  knjižničari u sklopu tradicionalne ljetne manifestacije Ljeto u knjižnici. Voditeljica radionice bila je  Renata Matijašević, knjiž. tehn.. 

Radionica je  bila posvećene ljetu, moru  i  uživanju u njegovim čarima, a novogradiški mališani  družeći se  imali su priliku razgovarati i komentirati  o neodgovornim pojedincima i ukazivati na neodgovorna ponašanjima kojima se more, ali i  ostali životni okoliš zagađuju. 

-Mnogi od nas volimo naše more, hranimo se iz njega, plovimo njime, kupamo se i uživamo u njegovoj ljepoti, pišemo mu najljepše pjesme, stvaramo najdraže uspomene… Ali, nažalost, postoje i oni koji ga doživljavaju kao „plavi kontejner“.

Upravo ovom radionicom želimo podići svijest o tome koliko je more zaprljano ali i stavljamo naglasak na to kako svatko od nas može biti važna karika u velikom lancu koja može pokrenuti pozitivne promjene i pridonijeti u očuvanju i zaštiti njegove čiste i prirodne ljepote- navela je voditeljica radionice  Renata Matijašević.

Draga djeco, za ovu radionicu nisu potrebne super moći, nego volja, želja, mašta i upornost. Radujemo se vašem dolasku!

Related Post

GLEDALI SMO MJEHUR OD SAPUNICE

Autor - 24/09/2012 0
U organizaciji POUMAR-a na daskama dvorane Relković u subotu 22.rujna 2012. počela je nova kazališna sezona. Otvorili su je zagrebački…