LJETO U KNJIŽNICI 2017. : „NAJLJEPŠI OSMIJEH“ naziv je danas održane edukativno-kreativna radionice

2235 0

NOVA GRADIŠKA – „Najljepši osmijeh“  naziv je edukativno-kreativne radionice  koja se drugog dana  „Ljeta u knjižnici“ danas  održala  u Dječjem odjelu Gradske knjižnice. Renata Matijašević i Ana Subić, dr.med.dent. pripremile su djeci  nadasve zanimljivu u korisnu  radionicu na temu zdravlja zubi i otklanjanja straha prilikom posjeta  ordinaciji dentalne medicine.

-Cilj današnje radionice je osvijestiti važnost pravilnog i redovnog pranja zubi  kako bi se od najranije dobi   spriječio nastanak zubnog karijesa i upoznalo male polaznike ove radionice sa svakodnevnim stomatološkim radom, spriječio nastanak straha, a  ukoliko strah postoji da ga se  otkloni na vrijeme.

Djeca najčešće imaju strah  na temelju onoga  što su čula  unutar obitelji i od svojih prijatelja ili su imala nekakvo bolno iskustvo. Svi se  pomalo bojimo nepoznatog.   Kada djeca jednom vide što se u ordinaciji radio, kao što je slučaj danas, kada su imala priliku biti mali stomatolozi,  vjerujem da će onda strah nestati. Kada se dijete pripremi i kada nema nekakav bolni doživljaj   onda  s radošću dolazi kod stomatologa.  – kazala je Ana Subić.

Related Post