LJETO U KNJIŽNICI 2022. počinje radionicom „Postani čitač i ponesi krunu“

389 0

NOVA GRADIŠKA  –  U utorak, 7. lipnja 2022. godine  u 8.30 sati  počinje tradicionalna i nagrađivana manifestacija „LJETO U KNJIŽNICI“. Počinje svojevrsnim „pozdravom“  kreativnom i edukativnom ljetu na Dječjem odjelu  i radionicom za poticanje čitanja POSTANI ČITAČ I PONESI KRUNU. Radi se o završnim projektu učenika 2. c razreda  OŠ Dragalić  pod voditeljstvom učiteljske savjetnice Olivere Galetić iz OŠ Dragalić uz suvoditeljstvo  članova knjižničnoga tima Renate Matijašević i Biljane Dakić.

U srijedu, 8. lipnja u 9:45 sati ugostiti ćemo stariju jasličku grupu “Loptice” DV Radost koji će uz pratnju svojih odgajateljica Jadrankom Kaksa i Kristinom Ruškan provesti nezaboravan ljetni dan u knjižnici. Nakon pročitane priče Marcusa Pfistera “Riba duginih boja” – koja uči da nije najvažnije uvijek pobijediti, djeca će se u natjecateljskom duhu zabaviti pecajući ribice, a svi će se na kraju zasladiti najukusnijom poslasticom ljeta: sladoledom. Voditeljica radionice je Renata Matijašević, knjiž. tehn.

Uskoro će biti objavljen program ovogodišnjih „zelenomodrih“ kreativnih i edukativnih te čitateljskih radionica  koje će se održavati tijekom srpnja i kolovoza ove godine  na Dječjem odjelu knjižnice (prizemlje zgrade Doma kulture, Relkovićeva 4) te u Gradskom parku  besplatno za sve članove knjižnice kao i za djecu koja će svoje ljetne praznike provoditi kod rodbine, djedova i baka u Novoj Gradiški i okolnim mjestima. 

Pokrovitelj LJETA U KNJIŽNICI koje ove godine slavi svoj 22. rođendan  je Grad Nova Gradiška-GRAD PRIJATELJ DJECE, a organizator Gradska knjižnica Nova Gradiška.

(GKNG)

Related Post