Lokaliziran požar na odlagalištu otpada Baćanska kod Davora

1032 0

Autor Franjo Samardžić

DAVOR, 12. svibnja 2020. – Kako doznajemo vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnih društva uz Davora i Orubice uspjeli su lokalizirati požar na odlagalištu otpada Baćanska nedaleko Davora.
Prema dostupnim informacijama požar je zamijećen jučer oko 14 sati nakon čega su u pomoć pozvani vatrogasci dva vatrogasna društva s područja općine Davor i požar sinoć stavili pod kontrolu. Odlagalištem Baćanska upravlja Općina Davor.
Nakon izvida danas se očekuju i službene informacije o uzrocima požara, ali i burne reakcije jer je to odlagalište posljednjih godina bilo predmet žestokih primjedbi dijela Davoraca, pa i jedan od razloga prošlogodišnjih izvanrednih izbora za Općinsko vijeće. Bilo je i pokušaja organiziranja blokade prometnice koja vodi do Baćanske kako bi se spriječio dovoz smeća iz drugih dijelova Hrvatske i tvrdnji da odlagalište ugrožava izvorišta pitke vode s kojom se opskrbljuje zapadni dio brodsko-posavske županije i oko 60.000 stanovnika.
Treba reći da je odlagalište otpada Baćanska građeno po najvišim standardima. (Foto HSS)

Related Post

DANI HRVATSKOG TURIZMA

Autor - 23/10/2012 0
Na 16. Danima hrvatskog turizma kao i na 12. Hrvatskom turističkom forumu održanima od 18.-19. listopada u Dubrovniku bilo je…