Lokaliziran požar na odlagalištu otpada Baćanska kod Davora

809 0

Autor Franjo Samardžić

DAVOR, 12. svibnja 2020. – Kako doznajemo vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnih društva uz Davora i Orubice uspjeli su lokalizirati požar na odlagalištu otpada Baćanska nedaleko Davora.
Prema dostupnim informacijama požar je zamijećen jučer oko 14 sati nakon čega su u pomoć pozvani vatrogasci dva vatrogasna društva s područja općine Davor i požar sinoć stavili pod kontrolu. Odlagalištem Baćanska upravlja Općina Davor.
Nakon izvida danas se očekuju i službene informacije o uzrocima požara, ali i burne reakcije jer je to odlagalište posljednjih godina bilo predmet žestokih primjedbi dijela Davoraca, pa i jedan od razloga prošlogodišnjih izvanrednih izbora za Općinsko vijeće. Bilo je i pokušaja organiziranja blokade prometnice koja vodi do Baćanske kako bi se spriječio dovoz smeća iz drugih dijelova Hrvatske i tvrdnji da odlagalište ugrožava izvorišta pitke vode s kojom se opskrbljuje zapadni dio brodsko-posavske županije i oko 60.000 stanovnika.
Treba reći da je odlagalište otpada Baćanska građeno po najvišim standardima. (Foto HSS)

Related Post

SLAVONIJA U CRIKVENICI

Autor - 17/06/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 17. lipnja 2014. – U organizaciji Udruge branitelja proizvođača “Panonija”, suorganizaciji turističkih zajednica Grada Crikvenice i Brodsko-posavske županije…