Maloljetna Talijanka prijavila hrvatskog policajca za silovanje

1142 0

Poprište nemilog događaja navodno je bio granični prijelaz u Staroj Gradiški

Piše: Vedran Balen/VLM, Silvije Tomašević

Djevojka (17) iz Padove prijavila je talijanskim karabinjerima, poslije višednevne šutnje, da ju je navodno silovao hrvatski policajac na graničnom prijelazu u Staroj Gradišci u noći na 17. kolovoza.

Talijanska državna televizija RAI objavila je sinoć da je maloljetnica podnijela prijavu talijanskoj policiji. Djevojka je, kako je objavila RAI, opisala silovatelja kao 50-godišnjeg muškarca visokog oko dva metra i s velikim šakama. Kazala je da joj je policajac zaprijetio osvetom u slučaju da ga prijavi jer zna njezinu adresu. Sve se dogodilo kada su se ona i dečko vraćali s dvotjednog odmora u BiH.

Automobilom su kroz Hrvatsku krenuli za Italiju, a na granici ih je zaustavio hrvatski policajac jer su imali dvije i pol litre alkoholnog pića, odnosno pola litre više od dozvoljenoga. Zatražio je od djevojke da pođe s njim i potpiše izjavu o oduzimanju, dok mladiću nije dozvolio da uzađe iz automobila jer su, kako je objavila RAI, bili u opasnoj zoni. Poslije 15-ak minuta djevojka se sva izbezumljena vratila u automobil i svome dečku ispričala što joj se dogodilo. Nakon toga su njih dvoje, vozili bez stajanja više od 500 km do Padove.

U Padovi se djevojka zatvorila u sebe, ali je onda u suzama sve ispričala majci, koja je s njom otišla prijaviti zločin karabinjerima. Karabinjeri su uzeli izjavu, proveli istragu i sve proslijedili zamjeniku javnog tužitelja Padove, Benedettu Robertiju i talijanskom MVP-u, a spis će biti proslijeđen i hrvatskom tužiteljstvu. Djevojka se oporavlja na psihijatriji bolnice u Padovi.

Brodsko-posavska policijska uprava nema nikakvih podataka o slučaju sedamnaestogodišnje djevojke iz Padove koja je graničnog policajca s prijelaza Stara Gradiška prijavila zbog navodnog silovanja. Riječ je o informaciji koju su u četvrtak prenijeli brojni talijanski mediji.

– Nemamo nikakvih informacija o navodnom silovanju niti o eventualnoj prijavi protiv policajca s graničnog prijelaza u Staroj Gradiški. Sve što znam o tom slučaju pročitao sam na internetskim portalima. Optužbe su u svakom slučaju veoma ozbiljne i otkako sam ja načelnik ne pamtim da se na području ove policijske uprave dogodilo nešto slično – rekao nam je načelnik PU brodsko-posavske Darko Petek.

Potkraj srpnja hrvatski su granični policajci na istarskom prijelazu Plovanija susreli sa sličnim optužbama. Tada su, podsjetimo, slovačke turistkinje bile optužile graničnog policajca da je od njih tražio oralni seks kako bi ih pustio u Hrvatsku. Nakon alarmiranja policije i medija, turisti su pronađeni i utvrđeno je da je sve bio nesporazum.

Kada je granični policajac pitao: “Ima li kod cura droge?”, Slovaci su čuli da je rekao “kocura” što je na slovačkom jeziku vulgarni izraz za muški spolni organ.

Related Post