MARIJINE SESTRE ČUDOTVORNE MEDALJICE: Duhovna obnova za djevojke

1958 0

Autor Višnja Mikić

NOVA KAPELA – Marijine sestre Čudotvorne medaljice organizirale su u utorak, 9. siječnja, duhovnu obnovu za djevojke u župi Nova Kapela. Njih 25. pratilo je predavanje, sudjelovalo u slavlju svete mise, a bilo je mogućnosti i za ispovijed. Voditelj obnove bio je vlč Marin Knežević iz Slavosnkog Broda. Tema je bila „Hrabrost odgovoriti na Božji poziv“. Č.s. Blanche Dakin svjedočila je svoj put i upoznala djevojke s tim kako je odgovorila Bogu i postala Marijina sestra. Uz druženje, razgovor, pjevanje i radosno ozračje, č. s. Samuela Markanović pripremila je za djevojke i film „Susret 2010“ koji su pozorno pogledale i prokomentirale.

Vrhunac je bila misa u kojoj su djevojke aktivno sudjelovale. Vlč Knežević istaknuo je važnost duhovnog života i kako se on njeguje kroz molitvu i sakramente. „Duhovna obnova vodi nas do dubljeg osobnog susreta s Isusom te do veće i trajne radosti u kojoj otkrivamo kako Bog ima predivan plan s nama i kako nam daje snagu i sigurnost u teškoćama“, rekao je. Primijetio je kako je i dolazak na duhovnu obnovu znak hrabrosti i jedan čin vjere, a ona se hrani molitvom. Iz nje proizlaze ljubav, služenje, mir i radost.

Za vrijeme susreta djevojke su se međusobno bolje upoznale. Dvije su došle čak iz Žepča, iz Bosne i hercegovine. Sve su postale bogatije za jedno lijepo iskustvo , a kao uspomenu na duhovnu obnovu, dobile su Čudotvornu medaljicu. Većina je izrazila želju da se ovakav susret uskoro opet dogodi.

Marijine sestre zahvalile su na podršci novokapelačkom župniku i dekanu Novokapelačkog dekanata, prečasnom Goranu Mitroviću, ali i novokapelačkoj općini i načelniku, Ivanu Šmitu, na ustupljenom prostoru za održavanje obnove.

Related Post