MEĐUNARODNI ŠKOLSKI PROJEKT

1757 0

REŠETARI – Projekt “Most prijateljstva Ilinden – Rešetari” provode Osnovna škola Ante Starčevića iz Rešetara i Osnovna škola Goce Delčev iz Ilindena u Makedoniji pod pokroviteljstvom Općine Rešetari i Općine Ilinden. Rezultat je to višegodišnje suradnje i prijateljskih podnosa te dvije općine koja se, nakon kulturnih događanja, proširila na suradnju osnovnih škola.

-Rad na projektu i razmjena učenika i nastavnika dviju škola jamčila bi budućnost povelje o prijateljstvu općina Rešetari i općine Ilinden – smatraju u Općini Rešetari.

Projekt “Most prijateljstva Ilinden – Rešetari” provode Osnovna škola Ante Starčevića iz Rešetara i Osnovna škola Goce Delčev iz Ilindena u Makedoniji. 

Financijsku podršku projektu pružit  će Općina Rešetari i Općina Ilinden.

OSTALI SUDIONICI  KOJI ĆE DATI PODRŠKU PROJEKTU: Zajednica Hrvata u Republici Makedoniji i Hrvatsko veleposlanstvo u Makedoniji, Hrvatska matica iseljenika, Zagreb.

TRAJANJE PROJEKTA

– od siječnja do svibnja (lipnja) 2017. godine

CILJEVI PROJEKTA:

– promicanje razumijevanja i poštovanja različitih kultura, kulturne baštine mjesta, zavičaja i domovine kao što su folklor, glazba, tradicija i običaji

– upoznavanje sa drugim obrazovnim sustavima

– poticanje mobilnosti učenika i nastavnika

– promicanje europske suradnje u području obrazovanja.

 

KRATAK OPIS PROJEKTA I AKTIVNOSTI:

Bilateralna razmjena uključila bi desetak učenika 7. i 8. razreda iz Makedonije i Hrvatske koji će imati priliku upoznati svoje vršnjake, sklopiti nova prijateljstva i proširiti svoje vidike.

Omogućavanjem zajedničkih aktivnosti i poticanjem propitivanja sličnosti i razlika te zajedničkih vrijednosti, razmjena bi težila neformalnom i interkulturalnom učenju učenika.

Rad na projektu i razmjena učenika i nastavnika dviju škola jamčila bi budućnost povelje o prijateljstvu dviju općina: općine Rešetari i općine Ilinden.

 

RAZMJENA UČENIKA I NASTAVNIKA :  U mjesecu travnju 2017. godine učenici će, u pratnji učitelja, boraviti 4-5 dana u Makedoniji, a u svibnju 2017. g. će učenici iz Makedonije u pratnji učitelja boraviti u Hrvatskoj.

Related Post