MEĐUNARODNI WIBINAR: “Odnosi u tkalačkoj industriji: tradicija tekstila”

570 0

 

  1. Indijsko vijeće za kulturn urazmjenu (ICCR )I Institut za dizajn Uttar Pradesh (UPID) organiziraju međunarodni webinar pod nazivom“Odnosi u tkalačkoj industriji: tradicija tekstila” u subotu, 3. listopada 2020. 10 – 15,30 sati – povodom obilježavanja 150. godišnjice rođenja Mahatme Gandhija.
  2. Na cjelodnevnom webinaru sudjeluje12 država – Indonezija, Vijetnam, Bangladeš, Tadžikistan, Butan, Bahrein, Republika Koreja, Tajland, Afganistan, Bjelorusija, Šri Lanka i Uzbekistan. Navedeni webinar pruža priliku umjetnicima i obrtnicimaza interakciju, promišljanje I dijeljenje iskustva o tekstilnoj industriji. Tematizirat će se različiti utjecaji u tekstilnoj industriji, protok informacija koji se širio različitim smjerovima te rad na oživljavanju bezvremenske tradicije svjetskog tekstila.Također će se raspravljati o tehničkom znanju, najboljim praksama i marketinške strategije u današnjoj tekstilnoj industriji.
  3. Povodom 150. godišnjice rođenja Mahatme Gandhija oživljava se pokret ručnog tkanja koji predstavlja priču o ljubavi za prevladavanje teškog razdoblja obilježenog pandemijom koronavirusa. Također nam priča može poslužiti kako bismo se još lakše povezali s našim korijenima, njegovali tradiciju i obilježili sinergiju u svijetu tekstila.
  4. Indijske tekstilne tradicije trajno svjedoče o zamršenom i intimnom tkanju koje su vješto ukorijenjene u zemlji te zbližile Indiju s ostatkom svijeta. Sari se idalje nosi u cijeloj zemlji i pronašao je trajno mjesto u suvremenom indijskom modnom leksikonu.
  5. Jednostavna charkha (kolovrat), koja predstavlja symbol Mahatme Gandhija za neovisnost (swadeshi), zarobila je maštu ljudi i postala ključni symbol pokreta za neovisnost i samodostatnost Indije. Tkanina Khadija privlač i pažnju na međunarodnoj razini.
  6. Webinar će imati tematski orijentirane sesije koje će naglasiti lokalne tradicije i stručnost u tekstilnim elementima i tehnikama kao što su Ikata i Batika, Jamdanija, Gamche, svile, muslina, tepiha, remena i vezica. Tijekom webinara će se gore navedene tradicije istražiti kroz prezentacije, panel diskusije I zajedničke inicijative.
  7. Webinar će se prenositi uživo n aweb stranici ICCR-a (www.iccr.gov.in), FacebookuiTwitteru.
  8. Registracija za događaj otvorena je na http://viunow.com/registration/iccr.

 

Related Post

POLICIJA UPOZORAVA

Autor - 08/01/2015 0
SLAVONSKI BROD, 8. siječnja 2014. – Obzirom na pojavu krađa i teških krađa torbica, novčanika, mobitela i drugih vrijednih osobnih…

Led na rijeci Savi

Autor - 07/02/2012 0
Najveća opasnost dolazi kada se led počne topiti i krenu sante, koje mogu izbiti bačve ispod kućica i potopiti ih…