MEMORIJALNI RUKOMETNI TURNIR VETERANA

2083 0

NOVA GRADIŠKA, 25. siječanj 2016. – „Svi znamo koliko je Ivo Petranović zadužio ovaj grad svojim radom, svojim djelom i svime što je napravio za novogradiški sport.

Lijepo je da su dečki iz Udruge rukometnih veterana organizirali ovakav Memorijal u spomen i u čast Ivi.

 

Prvenstveno je on po vokaciji bio rukometaš, mada je naravno pratio sve sportove i to je stvarno i zaslužio. Treba čestitati svim onim ljudima koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi ovoga Memorijala, jer u današnje vrijeme to stvarno nije lagano. Promocija je ovo i rukometa. Poznato je da je Nova Gradiška 50-ih imala jaku žensku rukometnu ekipu, vrlo kvalitetnu, a upravo je Ivo Petranović bio trener te ekipe. Usko sam surađivao s njim i on je stvarno pratio sve te naše uspjehe i to svih Klubova i zato mu još jedanput veliko HVALA“, rekao je, među ostalim, na službenom otvorenju Memorijala u subotu, pozdravljajući sudionike i publiku Borislav Vidošić, predsjednik Saveza sportova Nova Gradiška.

 

Na rad Ive Petranovića podsjetio je i sportski novinar Antun Toni Brađašević, a Memorijal „Ivo Petranović“ otvorila je njegova supruga Zdenka. Službeni voditelj turnira bio je Vlatko Greiner.

 

Podsjetimo!

 

Memorijal je u organizaciji Udruge rukometnih veterana grada Nova Gradiška 22. i 23. Siječnja održan u dvorani Elektrotehničke i Ekonomske srednje škole. Tradicionalni je to međunarodni turnir rukometnih veterana na kojemu su ove godine nastupile muške ekipe iz Novog Sada, Makedonije, Slavonskog Broda, Starog Petrovog Sela, Nove Gradiške, Novske, Novog Grada i Prijedora (BIH) te Našica, a bilo je i šest ženskih ekipa iz Kočevja, Ivanić Grada, Slavonskog Broda, Osijeka i dvije ekipe iz Nove Gradiške. -To je najjači turnir do sada po broju ekipa i sudionika- istaknuo je, među ostalim Goran Matijević, predsjednik Udruge rukometnih veterana grada Nova Gradiška.

 

Prvi puta su, kao gosti Memorijala, sudjelovali i rukometni veterani iz Makedonije.- Njihovo gostovanje dogovoreno je prilikom ovogodišnjeg posjeta izaslanstva grada Nova Gradiška i naših rukometnih veterana Makedoniji prilikom obilježavanja obljetnice tragične pogibje Toše Proeskog i na ovaj način smo se odužili za njihovo gostoprimstvo u Makedoniji te učvrstili naše prijateljstvo“, dodao je Goran Matijević.

Related Post

TENIS

Autor - 07/10/2014 0
NOVA GRADIŠKA – U utorak 04. listopada 2014. godine u organizaciji Teniskog kluba „Nova Gradiška – Slavonski biser“ na teniskim…