MILANKA OPAČIĆ NA MUKAMA

913 0

Odnosi su izmakli kontroli i uzrokovali političku štetu SDP-u što je manje važno ako Centar za socijalnu skrb o svojim štićenicima i dalje skrbi kako treba.

 

NOVA GRADIŠKA, 14. rujan 2012. – Ni jučer nije izabran direktor Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški, a ne zna se ni kada će biti. U kolopletu imenovanja i razrješenja članova Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška od strane ministrice Milanke Opačić, desilo se da su tri posljednje imenovana člana iz Slavonskog Broda, među njima i predsjednica Upravnog vijeća, podnijela ostavke i tako za samo sedam dana završili mandat.

 

Što se događa u hijerarhijskim odnosima SDP-a na relaciji Zagreb- Slavonski Brod – Nova Gradiška, a zbog čega se ne može konstituirati Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb i izabrati ravnatelj, pouzdano se ne zna i može se samo špekulirati. Bilo kako bilo odnosi su izmakli kontroli i uzrokovali političku štetu SDP-u što je manje važno ako Centar za socijalnu skrb o svojim štićenicima i dalje skrbi kako treba.

 

Branko Medunić (HDZ), uz Vesnu Mihić nestranački opredijeljenu kandidatkinju za ravnateljicu, ostaje na dužnosti sve dok SDP-e ne uspije konstituirati novo Vijeće Centra za socijalnu skrb, a ono imenovati ravnatelja.

 

Podsjetimo da je troje novih članova Upravnog vijeća: Zorica Komesarović, Matija Jurjević i Miroslav Jakobović (svi SDP), imenovanih od strane ministrice Milanke Opačić, prije sedam dana odgodilo izbor ravnatelja uz obrazloženje da nisu dovoljno upoznati s radom Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški. Sjednicu su prekinuli i za sedam dana zakazali novu na koju nisu došli. Podnijeli su ostavke. Naveli su osobne razloge.

 

-Iz osobnih, obiteljskih, razloga motivirana sam aktivno sudjelovati u poslovima vezanim za Centar socijalne skrbi. Međutim, niti sam željela biti predsjednica Upravnog vijeća niti sam željela sudjelovati u postupku izbora nestručne osobe na funkciju ravnatelja Centra, a kad su drugi podnijeli ostavke podnijela sam i ja, kazala je Zorica Komesarović u izjavi za SbPlus, koja je predsjednica Upravnog vijeća bila tek osam dana.

Ova izjava može se protumačiti da je bilo stranačkih ili nekih drugih pritisaka oko izbora ravnatelja.

 

Na potezu je opet Milanka Opačić, ministrica socijalne politike i mladih, koja mora imenovati nova tri člana Upravnog vijeća. Nakon toga Vijeće se mora konstituirati i valjda napokon izabrati ravnatelja, pa bio to i hadezeovac Branko Medunić ili Vesna Mihić, nestranački opredijeljena djelatnica Centra za socijalnu skrb. Trećeg izbora nema, osim ako se ne nađe razlog i natječaj poništi.

Related Post

Gradsko groblje

Autor - 05/02/2012 0
Planira se rekonstrukcija mrtvačnice i uređenje prostora za komemoracije   NOVA GRADIŠKA, 5. veljače 2012. – Za novogradiško gradsko groblje…

ZIMSKI UVJETI NA CESTAMA

Autor - 10/12/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 10. prosinac 2012. – Policija upozorava vozače na otežane uvjete u prometu, ugažen snijeg i poledicu, ali i…