Minimalni poraz Sloge na startu

912 0

Nogometaši Sloge imali su danas debi u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi, Istok. Odigrali su zaostalu utakmicu u Oriovcu protiv favorita Oriolika i obzirom da su novaci u ovom natjecanju i da su igrali protiv favorizirane i vrlo dobre momčadi domaćina, poraz od minimalnih 1:2 (1:1) je potpuno prihvaljiv rezultat. Što više, nogometaši Sloge igrali su vrlo dobro, odgovorno, taktički iznenađujuće dobro i suparnik je imao mnogo posla kako bi postigao pobjedu, koja se prema novoj momčadi u 4.HNL, objektivno očekivala i s većim omjerom.

 

I sinoć su igrači Sloge, nakon zadnjeg treninga, sjedeći s trenerom Borisom Šalinskim, govoreći o današnjoj utakmici u Oriovcu bili u vrlo dobrom raspoloženju i odlučni da pruže žestoki otpor. Upravo su tako igrali i čak su mogli ostvariti i veliko iznenađenje. Naime, već u 8. minuti igre kapetan Sloge, Bojan Bokan, doveo je Novogradiščane u vodstvo na opće iznenađenje favorita Oriolika. I ne samo to, Sloga je držala taj rezultat čak do 45. minute i tada su tek domaći uspjeli nekako postići izjednačujući pogodak (1:1). U nastavku vodila se izjednačena borba, istina s terenskom inicijativom Oriolika, gdje je posebno dobro igrao i bio najbolji igrač utakmice naš Valerio Balašković, koji je od nedavna pojačao domaćina. Silni pritisak Oriolika urodio je pogotkom u 77 minuti, što je bio i konačni rezultat. Vrijedno je istaći da je Sloga vrlo dobro, odgovorno i taktički smišljeno odigrala utakmicu i minimalni poraz protiv jedne momčadi koja ove godine obzirom na pojačanja, računa biti prvak, je solidni ishod i dobra najava za subotu, kada Sloga igra u Novoj Gradiški protiv Zrinskog iz Tordinaca. Jako je važno da se izbori na startu prva pobjeda, pa iz Sloge pozivaju gledatelje da u što većem broju dođu na utakmicu i pomognu Novogradiščanima u osvajanju prvih prvenstvenih bodova.Prema igri u Oriovcu sigurno ih nogometaši Sloge neće razočarati. Sada naši ljubitelji nogometa imaju prilike u dva dana vidjeti dva hrvatska ligaša, jer će Sloga sve svoje utakmice igrati subotom, a nedjeljom igra Mladost u Cerniku. Tako će gledatelji u subotu vidjeti Slogu protiv Zrinskog, a u nedjelju Mladost protiv Belišća, koja isto, u prvoj domaćoj utakmici, očekuju bodove, kako bi sprali ljutnju s današnjeg nastupa u Vrbovcu, gdje su u donekle neregularnim sudačkim uvjetima izgubili kup–utakmicu nakon 1:1 u produžetku igre s 2:4.

 

Istaknimo aktere današnjeg susreta Sloge u Oriovcu: Dejan Milijević, Danijel Čavalić, Mario Solić (od 67. Igor Štrk), Ivan Bakunić, Vanja Španović, Hrvoje Mutnjaković, Tomislav Barišić, Danijel Janković, Ivan Jurišić, (od 56. Igor Curić), Bojan Bokan, Nikola Radošić, trener Boris Šalinski.

Related Post

U subotu starta juniorski Kup

Autor - 11/08/2010 0
NOVA GRADIŠKA 11. kolovoza 2010. – U subotu 14. kolovoza starta nogometni Kup juniora u organizaciji Nogometnog središta Nova Gradiška. Utakmice počinju u 18…

Sutra 2. kolo juniorskog kupa

Autor - 17/08/2010 0
NOVA GRADIŠKA 17. kolovoza 2010. – Proteklog vikenda odigrano je 1. kolo nogometnog Kupa za juniore u organizaciji Nogometnog središta Nova Gradiška, a…