MINISTAR MRSIĆ NA SJEDNICI GOSPODARSKO-SOCIJALNOG VIJEĆA

817 0

SLAVONSKI BROD, 23. prosinac 2014. – Borba protiv rada na crno bila je glavna tema sjednice GSV-a (Gospodarsko- socijalnog vijeća) Brodsko-posavske županije održane 22. prosinca u Velikoj vijećnici Županijske uprave

na kojoj je nazočio i ministar rada mirovinskog sustava RH Mirando Mrsić.

Kako je prilikom prezentacije dosad učinjenog po tom pitanju naglasio ministar, bilježe se uspjesi. Promijenjen je Zakon o mirovinskom osiguranju, te radnici, primjenom novih odredbi, nisu smjeli početi raditi prije nego li su prijavljeni u Zavod za mirovinsko osiguranje, a objavljena je i lista poslodavaca koji ne isplaćuju plaće.

U tijeku su i izmjene zakona koje će omogućiti da rad u Hrvatskoj postaje jeftiniji. Ono što još uvijek nedostaje, po riječima ministra, je svjesnost da je rad na crno u konačnici najgori po radnika, jer je radnik kao takav nezaštićen i u nemogućnosti ostvariti svoja prava.

Uz članove, GSV-a, predstavnike obrtničke i gospodarske komore, sastanku su nazočili i čelnici Brodsko-posavske županije. Župan Marušić također je naglasio važnost rasprave o radu na crno, no istaknuo i da su sjednice GSV-a bitne zbog rasprave o sličnim temama na regionalnoj razini.

Related Post

HDZ i HSP Ante Starčević

Autor - 17/03/2013 0
Zajednički će podržati kandidature župana Danijela Marušića ponovo za župana Brodsko-posavske županije, HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Slavonskog Broda gospodina Dragana…