MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: 5,9 milijuna eura za očuvanje staništa velikih zvijeri i zaštitu domaćih životinja od napada

1608 0

Foto Jakša Samardžić

 

ZAGREB – Ministarstvo poljoprivrede je 7. travnja 2023. godine objavilo novi natječaj za provedbu podmjere 4.4.1. Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Svrha natječaja je dodjela sredstava za neproduktivna ulaganja povezana s ciljem očuvanja staništa velikih zvijeri te zaštite domaćih životinja od napada velikih zvijeri na području rasprostranjenosti velikih zvijeri i otoka, a ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 5,9 milijuna eura.

Ulaganja u cilju očuvanja staništa velikih zvijeri te zaštite domaćih životinja na području rasprostranjenosti velikih zvijeri i otoka doprinijet će otpornom i održivom razvoju poljoprivredne proizvodnje na tim područjima. Intenzitet javne potpore iznosi 100%, a visina javne potpore po projektu iznosi od 400 eura do 100 tisuća eura.

Do sada je putem operacije 4.4.1. ugovoren iznos potpore vrijedan gotovo 6,6 milijuna eura.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu traje je od 5. svibnja 2023. godine do 7. kolovoza 2023. godine.

Related Post

Autor - 11/08/2017 0
NOVA GRADIŠKA – Kako bi doživjeli dio ljetne atmosfere vrhunskih party destinacija ove subote na Ljetnoj pozornici očekuje Vas opening party.…