Ministarstvo regionalnog razvoja dodijelilo za izgradnju dječjih vrtića u Rešetarima i Klakaru 220.000 kuna

1354 0

ZAGREB – Od 17 projekata s područja Brodsko-posavske županije, ove dvije općine dobile su ukupno 220.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za izgradnju dječjih vrtića na svome području u sklopu Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova.  Ugovori o sufinanciranju potpisani su 23. svibnja u Zagrebu s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac.  

Za ovu namjenu, Općina Rešetari ostvarila je pravo na sufinanciranje projekta u iznosu od 150.000 kuna, dok je Općina Klakar, za istu svrhu osigurala 70.000 kuna.

-Projekt je prijavljen na raspisani natječaj prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prijavljenih na financiranje iz ESI fondova, a ministarstvo će projekt sufinancirati s 70%, tj. s 150.000,00 kn. Nakon što Općina Rešetari ishodi građevinsku dozvolu za izgradnju novog objekta dječjeg vrtića, isti će se kandidirati i aplicirati prema EU fondovima za izgradnju” .- izjavio je načelnik općine Rešetari Zlatko Aga prilikom potpisivanja ugovora.

 

 

Related Post