MIRO GAVRAN

2134 0

Ako ste ovih dana u Sao Paolu ili Varšavi , možete vidjeti jednu od dvije premijere Mire Gaverana koje će se dogoditi u tim gradovima.

 

-Dramu Mire Gavrana “Sve o muškarcima” premijerno će izvesti u četvrtak 3. listopada 2013. TEATRO DA LIVRARIO DA VILA u Sao Paolu u Brazilu. Prijevod na portugalski i režiju potpisuje Flavio Faustinoni, dok u glavnim ulogama nastupaju Oscar Magrini, Pedro Garrafas i Flavio Faustinoni. U ovoj neobičnoj drami tri glumca igraju svaki po pet uloga u pet priča koje se uzajamno isprepleću. Ova Gavranova drama svjetsku praizvedbu je imala 2006. godine u Slovačkoj, a do sada je premijerno izvedena u jedanaest teatara i prevedena na deset jezika.

 

-Komedija Mire Gavrana “Muž moje žene” bit će premijerno izvedena u petak 4. listopada u Kazalištu KAMIENICA u Varšavi u Poljskoj. Prijevod na poljski jezik načinila je Anna Tuszynska, redatelj je Tomasz Obara, dok u glavnim ulogama nastupaju Przemyslaw Bluszcz i Tomasz Obara. Riječ je o komediji koja pripovijeda neobičnu priču o dvojici muškaraca koji pet godina žive s istom ženom u dva grada, a da ne znaju jedan za drugoga.

Related Post

Kazališna komedija “Apartman”

Autor - 11/06/2010 0
autor poumar NOVA GRADIŠKA, 1.lipanja 2010. – Komediju „Apartman“, jednog od najpopularnijih pisaca današnjice NEILA SIMONA, novogradiška publika gledala je u…