MISIJE U ŽUPI SV. ANTUNA PADOVANSKOG

879 0

…da Bog ne prođe kraj mojih vrata…

STARO PETROVO SELO,

19. ožujak 3014. – U župi svetog Antuna Padovanskog Staro Petrovo Selo od 16. do 23. ožujka traju misije, koje pod motom „Bojim se da Bog ne prođe kraj mojih vrata, a da se nikada više ne vrati“ vode isusovci, o. Zvonko Vlah i o. Josip Sremić.

 

Kako u listiću, upućenom svim župljanima, ističe staropetrovoselski župnik, msgr Antun Prpić, „misije su dragocjeno vrijeme Božjeg dolaska i njegova poziva odvratiti se od zla i grijeha, od života koji nije primjeren kršćaninu. To je vrijeme obraćenja. Misije su i ohrabrenje onima koji nastoje svoj kršćanski život i vjeru učvrstiti, živjeti uz molitvu i sakramente, uvijek i sve više biti Božji. Želja mi je da svaki od nas susretne Boga, da mu otvorimo vrata naših domova, još više srdaca i duša“.

 

Misijski program odvija se, prema rasporedu, u filijalama župe, a od 17.30 u župnoj crkvi. Tijekom 8 dana, starima i bolesnima su omogućeni ispovijed, pričest i bolesničko pomazanje, predviđeni su susreti za mlade i odrasle, zatim sa župnim suradnicima, klanjanje pred Presvetim, pobožnost Srcu Isusovu i posveta Presvetom Srcu Isusovu, zatim posveta Bezgrješnom Srcu Marijinu. Vjernici imaju prigodu i za ispovijed i duhovni razgovor.

 

Euharistijsko slavlje u nedjelju, na završetku misija, 23.3. slavit će požeški biskup, msgr dr Antun Škvorčević.

 

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

Related Post