MJESEC HVATSKE KNJIGE 2021. U GKNG: Predstavljena knjiga mr. ekon.znan. i financ.savjetnice DIJANE FERKOVIĆ

1146 0

NOVA GRADIŠKA, – Predstavljanje – tribinu popularne knjige u 2021. g. iz ovoga područja, znakovita naziva  NOVAC : materino uputstvo za upotrebu, održalo se u prostoru Studijske čitaonice Odjela za odrasle GKNG 10. studenog ,  a moderator, knjižničar i mr. politologije Goran Bašić s autoricom Dijanom Ferković vodio je nadasve zanimljiv, stručan i koristan razgovor o novcu, o knjizi i o tome komu  je ona namijenjena. 

    Svima, a posebice autorici, uspješno predstavljanje  i užitak čitanja ove knjige poželjela je v.d.ravnat. Ernestina Straga-Šašić, struč.spec.admin.publ., a sudionici Nacionalnog kviza za poticanje čitanja, uč. 6. r. OGŠ (Odjel flauta), Luciji Prpić, uručila pritom prigodan poklon.

   Lucija je svojom glazbenom izvedbom na flauti oplemenila ovaj susret, uz mentorstvo   prof. Daliborke Krešić i voditeljicu Glazbenog odjela, prof. Helenu Heller.

O knjizi:

“Knjiga NOVAC materino uputstvo za upotrebu nastala je kao želja autorice da nauči svoje troje djece na pragu svijeta odraslih osnovnim principima uspješnog upravljanja novcem. Kako te principe nije pronašla u udžbenicima svoje djece, ova magistrica ekonomskih znanosti i financijska savjetnica s više od 20 godina iskustva odlučila ih je pretočiti u knjigu.

U deset poglavlja, autorica nas provodi kroz svijet novca, zarade, potrošnje, štednje, investicija i stjecanja obilja. I to obilja koje se temelji na istinskim vrijednostima, marljivosti, poštenju, upornosti i strpljenju. U ovoj knjizi nema tabu tema. Ona razbija zablude i prepliće materijalno i duhovno. Ona šokira svojom izravnošću i iskrenošću, a specifično obrađuje hrvatsku stvarnost i prilike.

Jasne upute u knjizi temeljene na zdravom razumu i istinski ispravnom, o tome što i kako napraviti, putokaz su i smjernica do blagostanja, mira i trajnog zadovoljstva sobom i svojim životom. Knjiga obiluje mnoštvom primjera iz prakse i života.“

(iz predgovora knjige)

   Ugodno druženje gostiju i knjižničnoga tima završilo je s  brojnim pitanjima autorici koja je obećala daljnju suradnju uz pozdrav i preporuku svim budućim čitateljima ove knjige, posebice mladima.

bd

Related Post