Mjesni odbor Smrtić- Ratkovac uspješan domaćin 10. Festivala dječjih sportskih igara

4341 0

Autor Ivanka Herceg

RATKOVAC – Kad se velike i male ruke slože, doista se sve može! Potvrda tomu je i ova prekrasna dječje sportska manifestacija održana u Ratkovcu 30. srpnja. Odrasli nisu žalili ni vremena ni truda kako bi djeci upriličili sadržajno nedjeljno poslijepodne i omogućili i roditeljima da aktivno provedu slobodno vrijeme s djecom. Upravo je i cilj ove manifestacije druženje i zajedništvo, svima nama važni, a posebno u malim mjestima u kojima se na ovaj način obogaćuju društveni sadržaji.

Po prvi puta u organizaciji Društva za sportsku rekreaciju “Sport za sve” i DVD-a Gornji Bogićevci, a uz pokroviteljstvo općine i župe Gornji Bogićevci te uz pomoć brojnih sponzora, kojima zahvaljaju, ovaj Festival u MO Smrtić-Ratkovac” okupio je više od 70 djece uzrasta do 8. razreda osnovne škole.

Natjecale su se ekipe svih mjesnih odbora općine Gornji Bogićevci i ekipa DVD-a Baćindol i to u disciplinama: skakanje u vreći, nošenje balona, potezanje konopa za djevojčice i dječake i gađanje mete brentačom. Nekima od ovih disciplina podsjetili su stariji djecu na igre koje su se nekada na selima igrale, a nekima su djecu poučavali i vještinama važnima u vatrogastvu.

Uz fer play borbu, navijanje i veliki žar djeca su pokazala svoje vještine, dobro se zabavila, družila, sklopila nova prijateljstva. Organizator i domaćin, MO Smrtić-Ratkovac, pripremio je i iznenađenje- bazen u kojima su se, vjerujemo, unatoč, kiši, osvježili i veliki i mali.

Kada postoji dobra volja i želja ni ljetni pljusak ne može omesti ovakve sadržaje.

Otvoren je i mjesni dom te su se djeca zabavila i zaplesala uz glazbu za koju su se pobrinuli momci iz KUD-a “Starča”. Pripremljen je i objed, kao i desert- lubenice, a osigurano ih je 100 kg.

Ocjene i rezultati po disciplinama obrađeni su kompjutorski, za što se pobrinula Mara Klarić. Natjecanje se odvijalo pod budnim okom sudaca:kapetanice Marijane Bogdanović i Mateja Bakovića.

Svakako valja zahvaliti, što su organizatori i domaćini i učinili svim vrijednim ljudima koji su pomogli realizaciju ove zanimljive i vesele, edukativno-sportske manifestacije, a to su među ostalima:župnik fra Ivo Brezović, načelnik Pavo Klarić, Mara Klarić, Dragana Knežević, zamjenica načelnika, kuhari- Gina Peterle, Katica Matijašević, Krešimir Čolaković, Mihajlo Petranović, dopredsjednik Društva za sport i rekreaciju, Jurica Relja, predsjednik MO Smrtić-Ratkovac i mnogi mještani koji su se spremno odazvali pomoći, mali vatrogasci Filip Benedeković, Mario Peterle, Patrik Kozman. Oni koji su se zasigurno najviše naradili, ali i dosta vremena proveli vježbajući s djecom su Damir Kozman i Ivan Siladi.

Voditeljima svih ekipa, uručene su i Zahvalnice, a to su: Jurica Relja, Branimir Timarac, zapovjednik DVD Baćindol, Nena Šakić, Sanela Jelčić, Suzana Vukičević.

Rezultati po disciplinama su slijedeći:

EKIPNO– 5. mjesto Smrtić-Ratkovac, 4. Dubovac, 3. DVD Baćindol, a 1. mjesto podijeli su Gornji Bogićevci i ekipa “Mix”.

Skakanje u vreći: 3. ekipa Mix”, 2. Dubovac, 1. mjesto Smrtić-Ratkovac

Nošenje balona: 3. Dubovac, 2. Gornji Bogićevci i 1. mjesto “Mix

Potezanje užeta dječaci: 3. Dubovac, 2. ” Mix” i 1. mjesto Gornji Bogićevci

Potezanje užeta djevojčice: 3. mjesto “Mix”, 2. Dubovac i 1. mjesto Baćindol

Gađanje mete brentačom: 3. Smrtić-Ratkovac, 2. Gornji Bogićevci i 1. mjesto Baćindol.

Djeci su za uspjeh, ali i sjećanje na ovu vrijednu manifestaciju uručene i medalje.

Od srca čestitamo svim nagrađenima, ali i svima odraslima koji su djelom pokazali kako su nam djeca doista najvažnija u životu.

Related Post