Na prometnicama ljubitelji velikih brzina i pijanci – rekorderi sa 2,91 promila i 228 km/h

1393 0

SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA, Posada policijskog presretača Postaje prometne policije Slavonski Brod, u petak (12. srpnja), oko 12 sati, kod Bickog Sela, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na južnom prometnom traku, uhvatila je nesavjesne vozače, 49-godišnjeg njemačkog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom njemačkih registarskih oznaka i 28-godišnjeg švicarskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom švicarskih registarskih oznaka kako autocestom jure 228 kilometara na sat.

U nedjelju (14. srpnja), oko 6 sati, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na južnoj prometnoj traci, kod Garčina, policijski službenici su zaustavili 41-godišnjeg njemačkog državljanina koji je osobnim automobilom njemačkih registarskih oznaka autocestom jurio 226 kilometara na sat. Policajci su vozače odmah na mjestu događaja novčano kaznili te im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom na području Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjesec.

VOZIO AUTOMOBIL POD UTJECAJEM ALKOHOLA I BEZ VOZAČKE DOZVOLE

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, pojačano nadzirući promet, u petak (12. srpnja), oko 21.40 sati, u Novoj Gradiški, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 57-godišnji vozač. Policijski službenici su vozaču alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,36 promila te da je vozilom upravljao bez važeće vozačke dozvole. Alkoholizirani vozač je zadržan u policiji do otriježnjenja, a policajci protiv vozača podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

NAPUSTIO MJESTO PROMETNE NESREĆE, ALI POLICIJA GA JE PRONAŠLA

U subotu ( 13. srpnja), oko 3.30 sati, u Slavonskom Kobašu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom nakon koje se počinitelj udaljio s mjesta događaja. Naime, policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se vozač automobilom nije kretao prometnom trakom te da je u jednom trenutku uslijed zanošenja vozila udario u betonski zid cvjetnjaka i sletio u park nakon čega je napustio mjesto događaja. Isti dan, oko 10.40 sati, policajci su pronašli osobni automobil i 18-godišnjeg vozača koji je izazvao prometnu nesreću te protiv njega podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

VOZIO AUTOMOBIL S 2,91 PROMILA ALKOHOLA U ORGANIZMU

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nadzirući promet, prošli tjedan (od 8. do 14. srpnja), utvrdili su 421 prometni prekršaj. Utvrđeno je 197 prekršaja nepropisnih brzina, od čega 115 nepropisnih brzina u naselju, te 82 izvan naselja. Najveća nepropisna brzina, kojom je na autocesti A3 Bregana-Lipovac, osobnim automobilom, njemačkih registarskih oznaka, jurio 44-godišnji kosovski državljanin, iznosila je 252 km/h (utvrđeno 11. srpnja, oko 5 sati), a kroz naselje, u Podcrkavlju, 19-godišnjak je jurio osobnim automobilom brzinom od 128 km/h (utvrđeno 14. srpnja, oko 17 sati). U 76 slučajeva, vozači i osobe u vozilima nisu bile vezane zaštitnim sigurnosnim pojasom. Tijekom nadzora, policijski službenici su kaznili 19 alkoholiziranih vozača, a najveća je koncentracija alkohola u organizmu alko-testom utvrđena 11. srpnja, oko 00.20 sati, u Slavonskom Brodu, 37-godišnjem vozaču osobnog automobila koja je iznosila 2,91 promila.

Related Post

POČEO FESTIVAL KAVE I KOLAČA

Autor - 27/08/2017 0
NOVA GRADIŠKA, 27. kolovoza 2017. – Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika, otvorio je jučer „Festival kave i slavonskih kolača“ koji treći…