Na Strmcu zakopao 35 kg eksploziva TNT

1470 0

NOVA GRADIŠKA / OKUČANI – Dana 14. srpnja 2018. godine oko 11,00 sati  Policijsku postaju Nova Gradiška je izvijestio 27-godišnji građanin da je na Strmcu u šumi, pronašao  djelomično zakopano  plastičnu vreću, za koju pretpostavlja da se u njoj nalaze minsko eksplozivna sredstva. Na mjesto dojave je izašao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je utvrdio da se u vreći nalazilo 35 kg eksploziva TNT te 100 m detonirajućeg štapina. Pronađeni eksploziv i štapin je preuzeo i na siguran način zbrinuo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Dana 13. srpnja 2018.godine u 11,15 sati Policijsku postaju Okučani, putem telefona je izvijestio 46-godišnjak s područja općine Okučani, da je prilikom spremanja tavana na štali, pronašao drveni sanduk s više komada minskoeksplozivnih sredstava. Po dojavi na mjesto događaja je izašao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je u sanduku pronašao:  4 trenutna tromblona M-60, 1 osvjetljavajući tromblon M-62, 1 ručnu bombu M-75 i 100 komada streljiva cal. 7,62×39 mm. Pronađena minskoeksplozivna sredstva i streljiva su preuzeta od strane policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu i zbrinuta na siguran način.

Policija podsjeća građane, da je i dalje aktualna Akcija „Manje oružja-manje tragedija“ u okviru koje građani mogu policiji dragovoljno predati oružje, minsko eksplozijska sredstva i streljivo, koje ilegalno posjeduju, bez straha da će biti kažnjeni. Potrebno je samo pozvati policiju na broj telefona 192, a više detalja o akciji može se dobiti pozivom na besplatan broj telefona 08008892.

 

Related Post

Koronavirus i mjere prevencije

Autor - 13/03/2020 0
Na web stranicama Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo objavljuju se najnovija saznanja o novom koronavirusu: https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/ Pranje i dezinfekcija…