Na utemeljiteljskom Saboru HDS-a, Podružnice BPŽ, Vlado Hruban izabran za predsjednika

2797 0

Autorica Višnja Mikić

OKUČANI – U petak, 9. listopada, u Okučanima je održan utemeljiteljski Sabor Hrvatske demokršćanske stranke, Podružnice Brodsko-posavske županije.
Nakon pozdrava domovini, himnom „Lijepa naša“ i nakon minute šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, za prvog hrvatskog predsjednika i za sve preminule članove HDS-a, okupljenima se obratio Vlado Hruban, povjerenik HDS-a za Brodsko-posavsku županiju. Obrazložio je kako izborni Sabor, među ostalim, ima za cilj usvajanje svih dokumenata, potrebnih za rad Podružnice kao i izbor određenih tijela i osoba koje će u slijedećem periodu voditi Podružnicu.
Pozdravio je i goste skupa: Vjekoslava Indira, organizacijskog tajnika Hrvatske demokršćanske stranke te Zdenka Rajtora i Sanju Devčić – Galunić, predsjednika i tajnicu Podružnice HDS-a Sisačko-moslavačke županije.
Nakon usvajanja dnevnog reda, nazočne je pozdravio Zdenko Rajtor, a zatim Vjekoslav Indir, koji je predsjednik Podružnice HDS-a Koprivničko-križevačke županije.
Poslije usvajanja Poslovnika i izbora radnih tijela, prišlo se izboru članova tijela Podružnice BPŽ.
Za predsjednika Podružnice izabran je Vlado Hruban, za članove Predsjedništva – Sandra Konstadinović, Antonija Iličić, Ivana Čabaj, Antonio Dujmić, Ivan Kramarić i Mario Magdić. U Nadzorni odbor Podružnice izabrani su Ivan Mikić, Igor Kao i Nataša Maras. Istog dana oni su održali konstituirajuću sjednicu i za predsjednika izabrali Ivana Mikića.
Na kraju se nazočnima obratio predsjednik Podružnice HDS-a BPŽ, Vlado Hruban i zahvalio na ukazanom povjerenju.
Prije utemeljiteljskog Sabora, članovi HDS-a, nazočni skupu, položili su vijenac u spomen na poginule hrvatske branitelje u središtu Okučana kod spomen-obilježja „Kristalne kocke vedrine“.

Related Post