Načelnici Zlatko Aga i Vitomir Žakić na radnom sastanku s Slavkom Tucakovićem vatrogasnim zapovjednikom RH

1667 0

ZAGREB / REŠETARI / CERNIK, 1. ožujka 2019. – Načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga i načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić sastali su se na radnom sastanku u Zagrebu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom RH Slavkom Tucakovićem. Nazočan je bio i Krešimir Knežević. predsjednik Vatrogasne zajednice općine Rešetari.

Vatrogasne zajednice općina Rešetari i Cernik, kao i matična vatrogasna društva, organizirani su u skladu s mogućnostima, ali i svim drugim nedaćama koje su problem cijele Slavonije, najviše odljevom mladih ljudi pa se vatrogasna društva oslanjaju na starije članove i zapovjednike u vatrogastvu.

DVD Rešetari je organizirano društvo i noseće je za sve operativne planove zaštite od požara na području općine jer pokrivaju i dio auto-ceste, željezničke pruge, ali i cijeli prostor općine i svih naselja, koji je vrlo zahtjevan te se godišnje izlazi na pedesetak intervencija što zahtjeva opremljenost i organiziranost u rješavanju svih zadaća, izvijestili su načelnici glavnog vatrogasnog zapovjednika. Mnogo novca općine ulažu u vatrogastvo, te se želi i teži k tome da DVD-ovi budu što organiziraniji kako bi se građani osjećali sigurni od svih nedaća na koje vatrogasci prvi izlaze i dolaze.

Razgovaralo se o financiranju DVD-a na razini države, boljem osmišljavanju raspodjele i podjele vatrogasne opreme, kao i mogućem osnivanju javne vatrogasne postrojbe, ali uz daljnje jačanje dobrovoljnih vatrogasaca.

Glavni vatrogasni zapovjednik najavio je novi Zakon o vatrogastvu ove godine i da će od ove godine vatrogasci prvi puta u svojoj povijesti doživjeti da Hrvatska vatrogasna zajednica postaje nadležno tijelo za vatrogasce što do sada nije bila praksa, jer su dosad bili pod MUP-om, DUZZS i raznoraznih drugih nadležnosti. Glavni vatrogasni zapovjednik obećao je i bolju suradnju s mjesnim DVD-ovima kao i svu pomoć u boljoj zaštiti od požara na područjima općina i gradova. (izvor Općina Rešetari)

Related Post