Načelnik Zlatko Aga potpisao ugovor o dodjeli financijskih sredstava za poboljšanje uvjeta u dječjem vrtiću

362 0

REŠETARI – Na temelju ranije provedenog Javnog poziva i donesene Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini, Općina Rešetari, zastupana po općinskom načelniku Zlatku Agi i Središnji državni ured za demografiju i mlade, zastupan po državnoj tajnici Željki Josić, dr. med. , potpisali su Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini.

Radi se o demografskoj mjeri kojom se osigurava financijska potpora za provođenje poticajne demografske i obiteljske politike, kroz razvoj i unapređenje postojećih kapaciteta vanjskog terena dječjeg vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te doprinijelo poboljšanju sigurnosti djece.

Ovime je Općini Rešetari dodijeljena financijska potpora za poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima iz državnog proračuna u iznosu od 56.571,00 kuna, a odobrena sredstva će se koristiti za pokriće troškova uređenja vanjskog prostora Vrtića.

Načelnik Zlatko Aga se ovom prilikom susreo s državnom tajnicom, gospođom Željkom Josić, dr.med,  koja će uskoro doći u Rešetare  radi dogovora o poduzimanju  demografskih mjera.  (Općina Rešetari)

Related Post