Nadzor parkiranja na mjestima predviđenim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom

542 0

Autor: Policija brodsko-posavska

 

NOVA GRADIŠKA, 3. prosinca 2022. – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, danas su u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, proveli preventivno represivnu akciju „Znak pristupačnosti“. Akcija je provedena s ciljem podizanja svijesti kod vozača i sprječavanja parkiranja na mjesta predviđena za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, kao i moguću zlouporabu znaka pristupačnosti, te podizanja razine prometne kulture i sigurnosti. 

Na području Nove Gradiške u akciji su zajedno sa policijskim službenicima sudjelovali članovi nekoliko udruga koje povezuju osobe s invaliditetom. Ovom akcijom policijski službenici su podsjetili vozače da prilikom sudjelovanja u prometu obrate pozornost na sve osobe koje sudjeluju u prometu, bilo kao pješaci ili biciklisti, te ne sude po njihovom izgledu ili ponašanju, jer nikada ne znamo da li takva osoba ima određeni stupanj invalidnosti. 

Akcija je također provedena na području Slavonskog Broda, u vremenu od 8 do 12 sati, kojom prilikom su policijski službenici Postaje prometne policije utvrdili sedam (7) prekršaja nepropisnog parkiranja vozila na mjestima predviđena za vozila osoba s invaliditetom. 

    

Related Post

Koronavirus i mjere prevencije

Autor - 13/03/2020 0
Na web stranicama Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo objavljuju se najnovija saznanja o novom koronavirusu: https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/ Pranje i dezinfekcija…