Najbolji sportaši Županije

1935 0

Miroslav Samardžija iz Nove Gradiške, dobitnik je nagrade Zajednice sportskih udruga i saveza za izuzetan doprinos razvoju sporta

 

SLAVONSKI BROD – U prepunoj Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić održana je svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša Brodsko-posavske županije u sportskoj 2011. godini.

U lijepo osmišljenom programu kojeg je režirao prof. Goran Zovko, nastupili su Gimnastički klub „Sokol”, Dramska družina „Guliver” Osnovne škole Bogoslav Šulek, Brodski plesni studio „Leptirići”, Karate klub Slavonski Brod, Brodski plesni studio „Cascavela”, Aerobic centar „Step” i Športski plesni studio „Top Dance”, a poetske tekstove čitala je Maja Odobašić.

 

Nagradu Zajednice sportskih udruga i saveza za izuzetan doprinos razvoju sporta dobili su: Ivan Petrušić iz Slavonskog Broda, Antun Rakić iz Ruščice, Miroslav Samardžija iz Nove Gradiške, Valentin Šišmanović iz Slavonskog Broda i Ivan Vardić iz Garčina

 

Nagradu Zajednice sportskih udruga i saveza za obljetnicu postojanja i uspješnog rada dobio je Ženski rukometni klub Slavonka iz Nove Gradiške u prigodi 60. obljetnice postojanja.

Nagradu Podvig godine dobio je Dragan Kopecki iz Atletskog kluba Marsonia Slavonski Brod. Čak 81 mladi sportaš primio je priznanje Županijski daroviti sportaš Najuspješnijim županijskim školskim sportskim klubovima proglašeni su: Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Slavonski Brod – u kategoriji osnovnih škola i Gimnazija Nova Gradiška – u kategoriji srednjih škola.

 

Nagrađene su i najuspješnije ekipe mlađih dobnih uzrasta: Atletski klub Marsonia, Karate klub Slavonski Brod i Stolnoteniski klub Obrtnička škola-Brod, svi iz Slavonskog Broda. Prigodne plakete i pisana priznanja dodijeljene su najuspješnijim županijskim sportašima s invaliditetom, kao i klubovima: Evici Šerfez iz Slavonskog Broda, dr. Ninoslavu Ljubičiću iz Slavonskog Broda i Boćarskom klubu Dan iz Slavonskog Broda.

U konkurenciji ženskih ekipa, najuspješnijim u županiji proglašen je Ženski odbojkaški klub Nova Gradiška, ispred Ženskog košarkaškog kluba Brod i Ženskog odbojkaškog kluba Marsonia.

U konkurenciji muških ekipa, najuspješnijim je (kao i prošle godine) proglašen Kajak kanu klub Marsonia, ispred Košarkaškog kluba Brod Svjetlost i Šah kluba Đuro Đaković Holding, svi iz Slavonskog Broda.

Za sportašicu županije proglašena je atletičarka Marsonije Paula Konopka. Iza nje, na 2. mjesto plasirala se odbojkašica ŽOK Nova Gradiška Iris Ivaniš i košarkašica ŽKK Brod Kristina Pehar.

Najboljim sportašem županije, čtvrtu godinu uzastopce, proglašen je kajakaš Marko Lipovac (u prošloj godini član KKK Marsonia). Iza njega, drugi je šahista ĐĐ Holding Ante Brkić, a treći karatist KK Slavonski Brod, Tomislav Stepić.

Autor: Ivan Salantić / sbplus.hr

 

Related Post

ŽUPANIJA BEZ MINA

Autor - 24/02/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 24. veljače 2016. – Bit će sutra razloga za slavlje u Gornjim Bogićevcima. Okupit će se predstavnici Hrvatskog…