NAKON 25 GODINA

1224 0

NOVO SELO – U povodu blagdana svete Ane u istoimenoj kapelici u Novom Selu, župa Dolina kod Bosanske Gradiške je služena sv. Misa. Misno slavlje je predmoliti vlč. Boris Ljevak – vikar župe sv. Rok u Bosanskoj Gradišci

i upravitelj župe Dolina a posluživao ga je đakon fr. Ivan Marija Tomić OP – dominikanac, ovogodišnji mladomisnik rodom iz Donje Doline.

 

U kapelici i ispred nje se okupilo četrdesetak vjernika koji su došli iz različitih krajeva Hrvatske, Bosanske Gradiške i oni koji su ostali živjeti u našoj Dolina i suznih očiju sudjelovali u misnom slavlju. Radostan je to događa, jer nakon 25 godina ovo je prvi puta da se je služila sv. Misa na ovom mjestu. Svi su se sjetili pokojnog msgr. Kazimira Višaticki koji je zadnju Misu služio one ratne 1991. godine.

 

Razlog ranijeg obilježavanja blgdana sv. Ane je zbog toga što će vlč. Boris ići na Svjetski susret mladih u Kraków (Poljska), koji će se održati od 26. do 31. srpnja pod geslom: „Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe“ (Mt 5, 7).

 

Nakon misnog slavlja svi nazočni su se sastali u prostorijama Osnovne škole gdje su se okrijepili hladnim pićem, bosanskim ćevapima, kolačima i kavom.

 

Domjenku su nazočili i predstavnici Novog Sela Dragoljub Kerezović – domar škole i Branko Puljić – predsjednik Mjesne zajednice Novo Selo koji su svesrdno pomagali u obilježavanju ovog blagdana .

 

Razgovaralo se o mogućoj obnovi kapelice sv. Ane. Naime, vlč. Ljevak je pripremio projektnu dokumentaciju i taj projekt kandidirao. Prema zadnjoj informaciji isti je prošao i za očekivati je da bi u dogledno vrijeme obnova trebala početi.

 

Zahvaljujući gospodi Branku i Dragoljubu asfaltiran je veći dio Novog Sela, obnovljena Osnovna škola i uličnom rasvjetom osvjetljeno središte sela. Obnovom kapelice sv. Ane ovaj dio Novog Sela će dobiti ljepši izgled.

 

Na kraju ovog druženja, svi nazočni su pozvani na fr. Ivanovu Mladu misu koja će se održati u Gornjim Bogićevcima u nedjelju 11. rujna 2016. godine.

Related Post

POŽEŠKA BISKUPIJA

Autor - 08/08/2016 0
KOVAČEVAC / NOVA GRADIŠKA – U pripravi za svetkovinu sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije i njezina Caritasa, na blagdan Gospodinova…