NAKON NATJECANJA ORAČA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE ODRŽANOM U BODOVALJCIMA

2771 0

BODOVALJCI – Na poljoprivrednom obiteljskom gospodarstvu Josipa Brkanca održano je 22. srpnja 13. natjecanje orača Brodsko-posavske županije. Domaćin i pokrovitelj bila je Općina Vrbje.

Iskazali su se orači s područja općine Vrbje sa osvojenim jednim prvim i dva treća mjesta. Uz bok su im bili i orači iz Gundinaca koji su osvojili jedno prvo i jedno drugo mjesto.

Dalibor Mahovac iz Bodovaljaca osvojio je prvo, a Kristijan Vlaović iz Vrbja treće mjesto u kategoriji plugova ravnjaka. U kategoriji plugova premetnjaka treće mjesto osvojio je Luka Štivičić iz Sičica. Iskazali su se kao vrsni orači i tako, kako su naglasili na otvaranju natjecanja, pomoćnik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak, saborski zastupnik Davor Vlaović i županijski pročelnik za poljoprivredu Željko Burazović, zadovolji prvi kriterij u uspješnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

-Da bi bili dobar orač morate voljet zemlju, imati dobru zemlju i dobar plug i morate voljeti raditi. Na ovom natjecanju imali smo s područja općine dosta mladih ljudi i pokazalo se da znaju orati – kazao je Dalibor Mahovac, sada već trostruki pobjednik na županijskim natjecanjima orača, koji će kao pobjednik ovogodišnjeg županijskog natjecanja orača biti i sudionik državnog natjecanja koje će se održati 27. kolovoza održati u Velikoj Gorici. (Fotografije Franjo Samardžić, Vjekoslav Hudolin)

Related Post