Napreduje izgradnja Tehnološkog inkubatora vrijednog 29,8 milijuna kuna

1199 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 19. prosinac 2019. – Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća upriličenoj u povodu Dana grada gospodarstvo je bila tema o kojoj je gradonačelnik Vinko Grgić opširno govorio. Posebno je govorio o Industrijskoj zoni i projektima koji se tamo realiziraju.
Naglasio je pritom da su inicijative Grada i Industrijskog parka, Županije i Države, te privatnih tvrtki urodile velikim investicijama i pozitivnim gospodarskim promjenama. Ako izdvojimo privatne investicije, tri firme su ove godine investirale 180 milijuna kuna. Riječ je o betonari Krešimir sa skoro 7 milijuna kuna, Aminolabs Atlantic sa 74 i Klima oprema sa 100 milijuna kuna.
-U ovom se trenutku rade četiri velika projekta, od kojih su tri u ozbiljnoj fazi realizacije. Prvi projekt, kojemu se jako veselimo, je Tehnološki inkubator vrijedan 29,8 milijuna kuna. Riječ je o projektu, koji radimo uz pomoć EU fonda, i koji će osigurati prostor za preko 60 tvrtki. Veliki je to za nas projekt, a velika su i očekivanja – kazao je gradonačelnik zadovoljan što je u predrezervaciji zauzeto preko 60 posto prostora.
Ako dodamo investicije koje su pripremljene i čija realizacija slijedi: izgradnja fotonaponske elektrane, poduzetničke infrastruktura i Centra kompetencija za napredno inženjerstvo, te pozitivne promjene u obrtništvu i drugom poduzetništvu izvan Industrijske zone, vidimo da se u Novoj Gradiški događaju pozitivne gospodarske promjene, koje kao rezultat imaju povećanu zaposlenost i pad broja nezaposlenih.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA POLICIJA

Autor - 25/04/2015 0
SLAVONSKI BROD, 24. travanj 2015. – Danas je obilježen blagdan Svetog Marka evanđeliste, zaštitnika policijske kapelanije Policijske uprave brodsko-posavske. Sveta…