NARODNA KNJIŽNICA I ČITAONICA „GRIGOR VITEZ“: „MOJA NAJDRAŽA ENCIKLOPEDIJA“

1417 0

GORNJI BOGIĆEVCI  – Povodom Mjeseca hrvatske knjige Narodna knjižnica i čitaonica „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci 17.10.2017. godine organizirala je i održala u PŠ Smrtić kreativno-likovnu radionicu pod nazivom „Moja najdraža enciklopedija“. Kako je cijeli Mjesec hrvatske knjige manifestacija promicanja knjige i čitanja ( 15.10.2017. – 15.11.2017. godine ) ove godini posvećen ENCIKLOPEDESTICI – ENCIKLOPEDIJI ( Sve na jednom mjestu, ili Put od jednog do svih mjesta ) tako smo se mi odlučili za izradu najdraže enciklopedije s učenicima PŠ Smrtić i njihovom učiteljicom Anom Rosić Kovačević.

Ovaj put knjižnica je stigla u goste školi koja je kao i svaki puta do sada bila prekrasan domaćin. Djeca su pregledala ilustrirane dječje enciklopedije, enciklopedije domaćih i divljih životinja, opće i enciklopedije prirodnih znanosti i dr. koje knjižnica posjeduje, potom su se odlučili za izradu enciklopedije domaćih i divljih životinja pod nazivom „SVIJET ŽIVOTINJA“. Koju su ilustrirali, potpisali se, potom uvezali i napravili svoju najdražu enciklopediju koja će biti dostupna svima na pregled u samoj knjižnici. Tako je u jednom veselom dječjem ozračju prošla jedna u nizu planiranih radionica i kulturnih manifestacija Narodne knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci u Mjesecu hrvatske knjige, koji je ove godine simbolično i otvoren ovom radionicom u Smrtiću i izložbom enciklopedija u našoj knjižnici.

Voditeljica Narodne knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci: Jasminka Klarić

Related Post

CTR proslavio 25. obljetnicu

Autor - 24/01/2018 0
Autor bpz.hr Slavonski Brod 19. siječnja 2018. Županijska razvojna agencija CTR, obilježila je danas u dvorani “Kristal” u Slavonskom Brodu…