NASELJE URIJE: Dosta vozača ignorira zabranu prometa i prolazi kroz naselje

2671 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 21. prosinac 2018. – Posljednju sjednicu Gradskog vijeća njegova predsjednica dr. Ljepša Rakas-Vujčić iskoristila je na aktualnom satu kao prilika da se u svoje i ime stanara stambenih zgrada 18, 19, 24 i 26 zahvali gradonačelniku Vinku Grgiću što su nakon uređenja kolnika i parkirališta u tom dijelu naselja Urije postavljeni i znakovi zabrane prometa u oba smjera.

O ovom problemu bilo je već govora na sjednicama Gradskog vijeća jer je prometnica, koja treba služiti samo za potrebe stanara, korištena kao prometnica koju su koristili vozači da bi prolaskom kroz naselje skratili put do odredišta. Na taj se način ugrožavala sigurnost stanara, posebno djece jer se kolnik koristi i kao pješačka staza.

Da bi se to spriječilo prije nekoliko dana postavljeni su znakovi zabrane prometa u oba smjera pa ovu prometnicu ubuduće mogu, kako je kazao gradonačelnik, koristiti samo policija, hitna pomoć, vatrogasci i dostavna vozila.

Kako se može vidjeti dosta vozača ignorira prometne znakove i zabranu te i dalje prolazi automobilima kroz naselje. Da li vozači poštuju zabranu nadzire povremeno i policija, pa neodgovorni vozači mogu očekivati predviđenu kaznu.

Related Post