Nastupom Folklornog ansambla „Markovac“ završilo NGLJETO 19.

780 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 19. kolovoza 2019. – Cjelovečernjim nastupom zagrebačkog Folklornog ansambla „Markovac“ završilo je sinoć 24. Novogradiško glazbeno ljeto. Odluka organizatora da, uz prvu večer, više pozornosti posveti petoj folklornoj večeri, bila je pun pogodak. Okupilo se sinoć ispred pozornice u središtu grada do sada najveći broj posjetitelja pa se može reći da su ove dvije večeri stale uz bok večerima koje su tradicionalno najposjećenije.
Folklorni ansambl „Markovac“ potvrdio je očekivanja, a njegovi plesači i tamburaši pokazali na ih se, ne bez razloga, svrstava među najbolje amaterske folklorne skupine u Hrvatskoj. Potvrdila je to publika i pljeskom nagrađivala njihove nastupe. „Prošetali“ su sinoć Markovci zajedno s publikom krajevima Hrvatske. Plesači, pjevači i tamburaši pokazali su ljubiteljima folklora novogradiškog kraja raznolikost folklornog bogatstva koje Hrvatska ima.
.
Bilo je, međutim, i nezadovoljnih. Dva sata trajala je „rupa“ u programu, zapravo nije ga ni bilo do nastupa „Markovca“ u 21 sat. Neki su strpljivo čekali, a neki i nisu jer je osim posjetitelja starijih po godinama bilo i onih s djecom. Postignut je cilj i treba očekivati da je folklorna večer postala „ravnopravna“ ostalim večerima. Ove se godine, što se tiče
glazbenog programa, Novogradiško glazbeno ljeto pretvorilo u manifestaciju na kojoj je u pet dana bilo glazbe koja je mogla zadovoljiti svačiji ukus. Potvrdili su to i posjetitelji kojih je u tih pet dana bilo kao nikada do sada.

Related Post

Biciklijada

Autor - 18/09/2019 0
NOVA GRADIŠKA, 18. rujna 2019. – U nedjelju 22.9. sa početkom u 10:00 sati ispred Doma hrvatskih branitelja (Zrinskih 7)…