NEODGOVORNI: Procjepljenost od 50 posto imaju tek grad N. Gradiška i općine St. Gradiška i Okučani

1324 0

Autor Franjo Samardžić

 SLAVONSKI BROD,  18.  kolovoza 2021. – Iako Nastavni zavod za javno zdravstvo i Stožer Civilne zaštite  Brodsko-posavske županije organizoraju javna cijepljenja, a mobilni timovi  ovbavljaju  cijepljenje  po jedinicama lokalne samouprave,  odaziv građana nije zadovoljavajući. Rečeno je to na današnjoj sjednci Stožera Civilne zaštite Bordsko-posavske županije. Najveću procjepljenost od 50 posto, imaju grad Nova Gradiška i općine Stara Gradiška i Okučani. 

-Udio stanovništva koje je cijepljeno barem jednom dozom cjepiva je 50%, dok procijepljenost varira od pojedinih općina i gradova Brodsko-posavske županije. Najlošija procijepljenost je u općinama Podcrkavlje i Vrpolje dok je najviša u općinama Stara Gradiška i Okučani te gradu Novoj Gradišk te iznosi 50%.  Postotak cijepljenih osoba u gradu Slavonskom Brodu je 41%., dok u ostalim općinama varira između 35% i 37%.

 Mobilni timovi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i dalje obilaze područja Brodsko-posavske županije, a razmatrat će se i mogućnost organizacije cijepljenja u manjim mjestima putem specijaliziranih autobusa i slično. Punktovi za cijepljenje organizirat će se prema potrebama- kazao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr.sc. Ante Cvitković na današnjoj sjednici Stožera Civilne zaštite  Brodsko-posavske županije.

Related Post