NEODGOVORNO I OPASNO: Na odlagalištu građevinskog materijala pronađene dvije tromblonske mine

580 0

Policija savjetuje građane da ne ostavljaju oružje na otvorenom i da ga bez sankcija dragovoljno predaju

SLAVONSKI BROD, 19. svibnja 2021. – Iz policijskih izvješća vidljivo je u posljednje vrijeme da se dosta građana odlučuje  za dragovoljnu predaju oružja bez sankcija. Ima, međutim, pojedinaca  koji se oružja neodgovorno  rješavaju na način da ugrožavaju druge ljude.

 Jučer je jedna osoba sa područja Općine Velika Kopanica na odlagalištu građevinskog materijala pronašla dvije tromblonske mine. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su po dolasku na mjesto pronalaska, utvrdili da se radi o jednoj tromblonskoj mini M60 i jednoj tromblonskoj kumulativnoj mini M60, koje su preuzeli u cilju daljnjeg uništenja na siguran način. 

Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna

Podsjećamo građane da je i dalje aktualna kampanja “Manje oružja, manje tragedija” u sklopu koje bez ikakvih sankcija policiji mogu dragovoljno predati sve vrste oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva.

Upozoravamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi. Važno je napomenuti, da građani oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već nakon odluke o  dragovoljnoj predaji pozovu policiju na broj 192, nakon čega će na dogovoreno mjesto doći stručni i osposobljeni policijski službenici radi preuzimanja oružja na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, te se građani o svemu mogu dodatno informirati putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Related Post