NEPRAVOMOĆNA PRESUDA JERKU ZOVAKU I ĐURĐI ALEKSIĆ (SILADI)

2219 0

Zovak i Aleksić su uz to dužni po pravomoćnosti presude objaviti ispriku tužiteljima, presudu u cijelosti i bez komentara na portalima SBplus i na Radio Psunj d.o.o. Radio Nova Gradiška 98,1 MHZ web portal, te ispriku na portalu index.hr i Jutarnjem listu

NOVA GRADIŠKA, 3. svibnja 2014. – Općinski sud u Novoj Gradiški jučer je objavio presudu u sporu koji su Josip Vuković i Mirko Golovrški, bivši novogradiški gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća, vodili protiv Jerka Zovaka i Đurđe Aleksić, sada Siladi.

 

Zovak i Siladi tuženi su zbog, kako se navodi u tužbi, jer su početkom prosinca 2012. godine na internetskim portalima SBplus.hr i Radio Nova Gradiška 98,1 MHZ web portal objavljivanjem članaka kojima se opetovano i uporno vrijeđalo dostojanstvo, čast i ugled tužiteljima.

Sudac Josip Petričević presudio je da tuženici Jerko Zovak i Đurđa Aleksić, sada Siladi, s osnova naknade nematerijalne štete moraju tužiteljima Mirku Golovrškom i Josipu Vukoviću isplatiti iznos svakom po 30.000 kuna sa zakonskom zateznom kamatom koja teče od podnošenja tužbe 15. siječnja 2013. godine.

Uz to tuženici su dužni po pravomoćnosti presude objaviti ispriku tužiteljima i presudu u cijelosti i bez komentara na portalima SBplus i na Radio Psunj d.o.o. Radio Nova Gradiška 98,1 MHZ web portal u roku od 15 dana pod prijetnjom ovrhe te objaviti ispriku tužiteljima na portalu index.hr i Jutarnjem listu o svom trošku.

Tužitelji Josipu Vukoviću dužni su nadoknaditi parnički trošak u iznosu od 10.950. 00 kuna, a tužitelju Mirku Golovrškom 9.700,00 kuna. Protiv ove presude dozvoljena je žalba Županijskom sudu u Slavonskom Brodu.

Related Post