NG GLAZBENO LJETO 2022. : Električni orgazam, Dubioza kolektiv, Halid Bešlić, Tomislav Bralić, Klapa Intrade, Ljubavnici i Zdravko Čolić…

1106 0

Uz glazbene i brojne popratne sadržaje koji se nude Nova Gradiška je postala mjesto u koje u kolovozu mnogi planiraju doći i dolaze

 Autor Franjo Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 8. kolovoza 2022. –  Na danas održanoj  tiskovnoj konferenciji Bernard Kumić iz Agencije “Motionplay”, predstavio je još jednom program ovogodišnjeg  glazbenog Novogradiškog glazbenog ljeta koje će se održati od 11. do 14. kolovoza. 

Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška i  gradonačelnik Vinko Grgić  govorili su  o organizaciji  ove, danas prestižne glazbene manifestacije  koja je izašla iz okvira lokalnih i regionalnih glazbenih događanja. 

Naglasili su da je, osim  glazbenih sadržaja i mjesta  zabave i provoda, ona postala  i značajno gospodarsko događanje. Ove godine su već mali  poduzetnici i obrtnici  zauzeli raspoložive štandove, a ugostitelji  prostore za ugostiteljsku djelatnost.  Uz glazbene i  brojne popratne  sadržaje  koji se nude Nova Gradiška je postala  mjesto u  koje u kolovozu mnogi planiraju doći i dolaze. Zauzeti su smještajni  kapaciteti  ne samo u Novoj Gradiški već i u okolnim gradovima. Ono što  Novu Gradišku  razlikuje od  sličnih  glazbenih  događanja  je  besplatan ulaz  u sva četiri dana.

Već godinama je  poznato da se radi o četverodnevnoj glazbenoj, kulturnoj, gospodarskoj i zabavnoj manifestaciji  jedinoj takve vrste u Hrvatskoj i regiji.  Manifestacija  koja  iz godine u godinu raste  po obimu svih sadržaja, posebno  glazbenom, pred organizatore iz godine u  godinu stavlja  nove zadaće i obveze. Tako je i ove godine. Nova pozornica će biti postavljena ispred Zagrebačke banke, a zbog velikog interesa posebna pozornost je posvećena regulaciji prometa i osiguravanju dovoljnog broja parkirališnih mjesta. 

Na novogradišku glazbenu pozornicu će se ove godine popeti   ANOTHER ROCK TRIO, ELEKTRIČNI ORGAZAM, DUBIOZA KOLEKTIV, TS BISERNICA,  TOMISLAV BRALIĆ, KLAPA INTRADE  i  HALID BEŠLIĆ,  ZDRVAKO ČOLIĆ I LJUBAVNICI, a neće izostati  ni tradicionalni  FESTIVAL DJECA PJEVAJU HITOVE koji organizira Udruga Hobotnica. Četvrta večer  rezervirana je za GRADSKI ORKESTAR I TS SATIR. 

Related Post