NOVA PLOVILA ZA NADZOR GRANICE NA SAVI

598 0

31. kolovoza 2011. – Danas je u Slavonskom Brodu na

Savi u blizini nogometnog stadiona izvršena primopredaja službenih plovila. Graničnoj policiji PU brodsko-posavske stigla su na raspolaganje dva plovila TIP „C“, dimenzija 8 x 3 m, težine do 3,5 tone. Prije nego što su zaplovili u radne zadaće izvršena je tehnička primopredaja na kojoj su sudjelovali predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave brodsko-posavske i tvrtke Tehnomont iz Pule.

Od 2008. godine u ovoj policijskoj upravi se nalazi službeno plovilo koje pokriva postajno područje Postaje granične policije Slavonski Brod, a nova plovila će pokrivati postajna područja Policijske postaje Vrpolje i Postaje granične policije Stara Gradiška u sveukupnoj dužini od 175 riječnih kilometara.

Granična policija koristi službena plovila od 1999. godine u nadzoru državne granice, kontrolama, pružanju pomoći, traganju i spašavanju, osiguranjima, preventivnim aktivnostima i drugim policijskim mjerama i radnjama. Sa službenim plovilima provode se i zajedničke mješovite ophodnje, sukladno sporazumu između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o suradnji i nadzoru državne granice s ciljem nadzora zajedničke državne granice i održavanja povoljnog stanja sigurnosti, sprječavanju i otkrivanju kaznenih djela, prekršaja, povreda državne granice, te otkrivanja i pronalaska njihovih počinitelja, razmjena informacija, iskustava i saznanja o stanju sigurnosti na zajedničkoj državnoj granici. (pubp)

 

tehnomont.hr (sl. gore)

Related Post