NOVAGRA PREDSTAVLJA DOBITNIKE GRADSKIH PRIZNANJA

831 0

NOVA GRADIŠKA, 18. prosinac 2015. – Odlukom Gradskog vijeća Grb grada za 2015. godinu dobio je NK „Slaven“ Ljupina. Gradsko odličje uručeno im je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća upriličenoj u povodu Dana grada.

 

NK „Slaven“ djeluje još od 1974. godine u prigradskom naselju grada Nova Gradiška. Klub ima amaterski status i registriran je za športsku djelatnost i sudjelovanje u športskim natjecanjima. Član je Nogometnog središta Nova Gradiška, Nogometnog saveza BPŽ i Saveza športova Nova Gradiška.

Ciljevi kluba su nastavak tradicije nogometa kao športa, koji u Ljupini ima tradiciju kao što rekosmo od 1974., naravno naglasak je na postizanju što boljih rezultata u natjecanjima, kao i rad s mladima. Uz redovite treninge organiziraju nogometne priredbe i natjecanja-prvenstvena, kup, prijateljske, memorijalne utakmice. Izuzetno brinu i o osiguranju materijalnih uvjeta za provođenje spomenutih aktivnosti.

I rad s mladima je bio vrlo uspješan što pred Klub stavlja obvezu pružanja odgovarajuće stručno-pedagoške potpore razvoju spomenute generacije te daljnje zalaganje za stvaranje uvjeta za rad.

Klub djeluje i na popularizaciji i unapređenju nogometa među ženskom populacijom pa stadion i klupski prostor Slavena od 2007. koriste i članice Ženskog nogometnog kluba „Ježice“ Ljupina.

Nogometni klub „Slaven“ Ljupina broji stotinjak članova: 96 registriranih natjecatelja u nekoliko dobnih kategorija: 27 članova mlađih od 16 godina; u početnicima – limačima 20 dječaka, koji još nisu u sustavu natjecanja, potom u pionirima, juniorima i seniorima. Pionirska i juniorska selekcija natječu se u I. ŽNL, dok je seniorska, unatoč visokom plasmanu istupila iz sustava natjecanja I.ŽNL u II. ŽNL-zapad, isključivo zbog financijskih razloga.

 

POSTIGNUĆA


Nogometni klub „Slaven“ Ljupina izrazito aktivno djeluje već 40 godina na razvoju nogometa kao športa u ruralnoj sredini.

Prvi zapaženiji rezultati zabilježeni su još u sezoni 1986/1987 kada je tadašnja seniorska momčad osvojila prvenstvo 2. razreda NSO NG-zapad. Sezona 1990/1991. prvaci RZLGodine 2007. osvajaju KUP Nogometnog središta Nova Gradiška.

Jedna od najuspješnijih sezona u povijesti Kluba bila je 2009/2010. kada su ljupinski seniori vođeni trenerom Tomislavom Vlaovićem, postali prvaci II. ŽNL-zapad. Tada su ušli, ne samo u viši rang natjecanja (I.ŽNL) nego i u „KLUB 100“ postigavši 100 golova u sezoni.

Zlatnim slovima u povijesti Kluba ostat će zapisan i podvig juniorske momčadi u sezoni 2010/2011. kada su pod vodstvom trenera Ivice Đikića osvojili dvostruku krunu – prvenstvo I. ŽNL i KUP mladeži Nogometnog središta Nova Gradiška.

Sezone 2012/2013 seniorska momčad ponovno vođena trenerom Vlaovićem postaje prvak II. ŽNL-zapad. Sezona 2013/2014 jedna je od najuspješnijih u povijesti kluba jer je NK „Slaven“ zauzeo čvrsto 6. mjesto na tablici I. ŽNL, ostavivši iza sebe 10 uspješnih klubova županije.

Od 2006. godine Klub je organizator Memorijalnog turnira u spomen hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama domovinskog rata iz Ljupine. Ta dvodnevna sportska manifestacija u Ljupinu je dovela, ne samo uspješnije ekipe novogradiškoga kraja, već i juniorsku ekipu NK „Dinamo“ Zagreb, 2009. Hrvatsku reprezentaciju Roma, 2013. i ekipu NK „Hrvatski dragovoljac“, Zagreb 2014.

Tijekom 2007. i 2012. godine Klub je sudjelovao u međunarodnom projektu „Open fun football school“ okupivši 260 mališana.

Za uspješan rad Klub je u nekoliko navrata bio pohvaljen i od strane Saveza športova Nova Gradiška.

 

Related Post

„TJEDAN NENASILJA“

Autor - 17/05/2012 0
Od 14. do 19. svibnja u Novoj Gradiški je u punom jeku „Tjedan nenasilja“ u organizaciji Novogradiškog kluba mladih –…

JOŠ JEDNA RADIO POSTAJA

Autor - 22/06/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 22. lipanj 2015. – Nova Gradiška od jučer ima još jednu radio postaju. Nakon Radio Nova Gradiška na…