NOVAGRA PREDSTAVLJA DOBITNIKE GRADSKIH PRIZNANJA 2014.

861 0

NOVA GRADIŠKA, 13. prosinac 2014. – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje GRB GRADA TVORNICI ALATA “TANG” d.o.o. NOVA GRADIŠKA,

za izniman doprinos u razvoju gospodarstva grada Nova Gradiška.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, upriličenoj u povodu Dana grada, Grb grada Daliboru Ptačniku uručili su gradonačelnik Željko Bigović i predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić.

Tvornica alata “Tang” razvijala se postupno od svog osnivanja 1946. godine na temeljima nekadašnje metalne industrije. Njen razvoj bio je izveden u nekoliko investicijskih i organizacijskih etapa, a do sredine 80-tih godina dosegla je svoj razvojni maksimum. Sustavno je izgrađeno preko 25 tisuća metara kvadratnih građevno – proizvodnog prostora industrijske namjene sa zadovoljavajućom infrastrukturom. Bave se proizvodnjom industrijskih otkivaka najšire namjene, alata za kovanje, cjelovitom strojnom i termičkom obradom, izradom plastičnih elemenata brizganjem.

Trenutno zapošljavaju 90 radnika, a planiraju i nova zapošljavanja.

Tijekom 2014. godine nastavljen je dosadašnji izvozni trend i to prvenstveno na zapadnoeuropsko tržište što je i strateško opredjeljenje razvoja tvornice. Izvoz i nadalje predstavlja skoro 95% ostvarenog prometa.

Realno je očekivati povećanje prometa jer se proizvodnja “Tanga” uglavnom odvija za već postojeće i provjerene kupce.

Related Post

RUGLO U SREDIŠTU GRADA

Autor - 13/06/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 13. lipnja 2016. – Gotovo se svi slažu da je zgrada Blok centra tzv. penzionerka na Cvjetnom trgu…

DJEČJI TJEDAN

Autor - 05/10/2016 0
Lovru je zanimalo kada će njegovi prijatelji prestati odlaziti u druge države, a Marko zatražio da roditelji ne rade nedjeljom