NOVE NOVINE, GRADSKE NOVINE

1458 0

NOVA GRADIŠKA, 23. travanj 2011. – Na kioscima se pojavio

prvi broj Gradskih novina. Evo kako ih uredništvo najavljuje.

 

Poštovane građanke i građani !

 

Na kioscima novogradiške distributivne mreže TING (Relkovićeva i Strossmayerova ulica) i kod naših kolportera, u petak 22. travnja, možete kupiti prvi broj Gradskih novina.

Nakon 20 godina Nova Gradiška ponovno ima svoje lokalne novine. Nakladnik je Gradskih novina Gradski radio d.o.o.

 

ZAŠTO?

cijena 5 kuna

 

Zato što ove novine ne donose ekstra profit, već pokrivaju svoje troškove. Zato što je vrijeme u kojem živimo teško. Zato što ove novine trebaju cijenom biti dostupne svima. Uređivačka politika Gradskih novina slijedi tradiciju NG novina koje su čak i u vrijeme prije ’90-tih bile slobodnije nego mnoge u puno većim gradovima. Tu ćemo tradiciju braniti do posljednjeg retka. Bez puno priče, etika je Gradskih novina sadržana u sljedećem: činjenica je sve, a čitatelj sam donosi svoj zaključak na osnovi činjenica. Prvi broj Gradskih novina pada na uskrsni blagdan i zato ima nešto više oglasnih stranica nego inače. U sljedećem broju, u petak 6. svibnja, tih će stranica biti manje, a sadržaji još raznovrsniji. Svi koji budu čitali ovu novinu svojim prilozima i prijedlozima mogu puno pomoći.

 

Novine će izlatiti kao dvotjednik, a izdavač im je Gradski radio d.o.o. čiji je direktor Saša Radivojević. Glavna urednica je Sanja Bukvić, a u uredništvo su Ivanka Herceg, Antun Brađašević, Danko Pavlina i Ivan Babić.

Related Post