Novo vodstvo NK Sloge

546 0

12. rujan 2011. – Večeras je održana izvanredna skupština

Nogometnog kluba Sloge koju je vodio dosadašnji predsjednik Krunoslav Hoffer. Pozdravio je nazočne igrače, roditelje, predstavnika sredstava informiranja i goste, gdje su bili dogradonačenik Mateša i tajnik Grada Zebič, te predsjednik Nogometnog središta Nova Gradiška dr Japundžić. Potom je podnio izvješće o radu u proteklom periodu, gdje je istakao brojne teškoće, osobito financijske prirode, ali i s igračkim kadrom, jer je mnogo njih napustilo klub. Međutim, istakao je i brojne pozitivne vrline koje su krasile klub, a to je prije svega da su igrači produkt rada Sloginih trenera i svi domaći igrači. Govorio je o poteškoćama u promjeni sustava natjecanja, peripetijama oko ulaska u Četvrtu hrvatsku ligu i ogromni pogon preko stotinu igrača raznih dobrih uzrasta koji su svi bili u natjecanju. I pored toga svega klub je bio dužan namiriti zaostale dugove od prethodne uprave i opsluživati natjecateljski pogon u čemu su uz ogromne poteškoče ipak uspjeli.

Među velike klupske uspjehe ubraja se veličanstvena proslava stote obljetnice nogometa u Novoj gradiški i kluba Sloge kao slijednika predratnog Unitasa, a vrhunac svega bila je svečana sjednica sa ogromnim brojem sudionika i promocija monografije autora Ive Petranovića. Posebnu počast ukazao je glavni tajnik HNS Srebrić, uz gradonačelnika Vukovića, dogradonačelnika Matešu, te brojne uzvanike iz Županije i gotovo svih klubova novogradiškog kraja. Zahvalio se Gradu na pomoći, sponzorima i svima koji su ponogli da klub Sloga uspješno djeluje u ovim teškim ekonomskim prilikama. Izvješće tajnika i blagajnika je po Statutu kluba objedinjeno pa je tajnik Milivoj Žakula u tom svojstvu i izvijestio skupštinare.

Dokumentirano je iznosio obilje podataka, novčanih izvješća i dokumenata koji su slani i registrirani u Fini, gdje se vidi da je novčano poslovanje vođeno transparentno i uredno. Napomenuo je da su brojne dugove uspjeli namiriti, ali su još ostali neki, koje je nabrojio, a koji se moraju riješiti u razumnom roku. Kada je podnio blagajničko, nastavio je s tajničkim izvješćem. U mnogome je pridonijela njegova smisao za statistiku, pa je tako skupštinarima iznio detaljne podatke o utakmicama, broju odigranih prvenstvenih susreta kako seniorskih tako i ostalih uzrasnih kategorija, pohvalio je sve trenere i postignute rezuultate. Samo jedan podatak: Sloga ima registriranih i uključenih u natjecanje čak 138 igrača svrstanih u 5 uzrasnih kategorija s kojima radi 6 stručnih trenera, a momčadi su odigrale 193 prvenstvene utakmice, od toga 98 kao domaćini, što je iziskivalo ogromne organizacijske obveze i neslućene materijalne troškove. Osvrnuo se i na proslavu stote obljetnice i ponovo je naglasio veličanstven skup na promociji monografije Sloge. Na kraju je poimenično zahvalio svima koji su radili u Slogi i pomogli, posebno, trenerima, predsjedniku i roditeljima.

U ime Nadzornog odbora pročitano je izvješće predsjednika Bokana, gdje stoji da je sve rađeno transparentno i u duhu pozitivnih zakonskih propisa i pravila. U raspravi o izvješćima govorio je jedino Ivo Petranović s osvrtom na svečanu promociju monografije i pozitivnom odjeku koje je ova knjiga naišla u sportskim krugovima. Potom se prišlo izboru nove uprave. Predsjednik Krunoslav Hoffer je iznio stav Izvršnog odbora da se za predsjednika imenuje prof. Ivan Adžić, što su skupštinari jednoglasno prihvatili. Novi predsjednik je preuzeo vodstvo skupštinom i u svome obraćanju nazočnima istakao da ima tri bitne stvari koje će ga voditi u upravljanju klubom, a to su rad, red i zajedništvo. Istakao je da pozna tradiciju Sloge i želi da se klub unaprijedi u svim fazama funkcioniranja, gdje očekuje aktivnost suradnika i prijatelja kluba. Zahvalio je dosadašnjem predsjedniku Hofferu na vođenju kluba i njegovom velikom angažiranju. Kao mandator izabrao je svoje suradnike u Izvršnom odboru, a to su: Alan Alešković, Matija Marjanović, Bojan Bokan i Mario Matošević, koji će biti novi tajnik kluba.

U Nadzorni odbor izabrani su: Jovan Bokan, Ivan Ciprić i Miodrag Šorak. Svi predloženi su jednoglasno izabrani. U točki različito govorio je dr Damir Japundžić, predsjednik Nogometnog središta Nova Gradiška o različitim aktualnim temama, pa je između ostalog govorio o razini natjecanja Sloge, dobrosusjedskim odnosima na relaciji Sloga – Mladost, međusobnoj razmjeni igrača i zadovoljstvu što imamo jake momčadi u okružju.

Dogradonačelnik Milan Mateša pozdravio je skupštinu u ime gradonačelnika Vukovića i Grada, čestitao mladom predsjedniku na izboru i izrazio nadu da će Sloga uz mlado vodstvo postići zapažene rezultate, te sugerirao da se okrenu marketingu i pronalaženju sponzora kako bi klub dobro funkcionirao. Kapetan momčadi Bojan Bokan založio se za brigu oko igrača i dugovanja, a trener Boris Šalinski govorio je o problemima unutar momčadi i infrastrukturi.

Milivoj Žakula, sada već bivši tajnik upozorio je na problem odlaženja igrača iz kluba navodeći najnoviji primjer sa 2 najbolja Slogina igrača. Odgovorio mu je dr. Japundžić ističući da je taj prijelaz bio isključivo iz sportskih pobuda. Nakon te rasprave, pošto nije bilo drugih diskutanata, novi predsjednik je zaključio skupštinu zahvalivši se nazočnima i pozvao na domjenak. Skupština je završila u 20, 15 sati.

 

Na slici: novi predsjednik NK Sloge Ivan Adžić (u sredini), Bojan Bokan (lijevo) i Alan Alešković (desno), članovi Izvršnog odbora.

Related Post