Novogradiš​čanke izvrsne druge u Puli

445 0

6. srpanj 2011. – Prigodom obilježavanja Dana državnosti

Udruga udovica hrvatskih branitelja Istarske županije – Pula, organizirala je 12. kuglački susret udruga udovica Republike Hrvatske. Novogradiška udruga je sudjelovala na istom s 6 kuglačica pod nazivom “ŽIRIĆI”. Prije turnira Novogradiščanke su odale štovanje smrtno stradalim hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju pa potom paljenjem svijeća, polaganjem vijenaca i molitvom kod Spomen obilježja u Puli.Na trurniru su sudjelovale udruge udovica iz 13 gradova: Virovitica, Novska, Zagreb, Velika Gorica, Gospić, Rijeka, Valpovo, Pula, Nova Gradiška, Kutina, Dubrovnik, Makarska i Ploče, okupljenih u 11 ekipa (Dubrovnik, Makarska i Ploče činile su jednu ekipu) i na istom je novogradiška udruga “ŽIRIĆI” osvojila 2. mjesto. Prvo mjesto pripalo je Virovitičankama, a treće mjesto osvojila je ekipa iz Rijeke.Okupljene sudionice pozdravili su predstavnici Grada Pule i Županije istarske, a turnir je otvorila gđa. Butina izaslanica ministra Tomislava Ivića.

– Ovim putem se zahvaljujemo Policijskoj upravi Brodsko-posavske županije koja nam je osigurala prijevoz za Pulu i bez čije pomoći ne bismo otišle na turnir kojega smo začetnici upravo Udruga udovica Nova Gradiška, rekla je Vjekoslava Karešin, inicijator, utemeljitelj i voditelj novogradiške ekipe.

Novogradiščanke su nastupile u sastavu: Snježana Džajkić, Ana Sertić, Nada Čorak, Vjekoslava Karešin, Ljubica Dokuzović i Kata Ćutić. Kao rezerve su išle Borka Ljubičić i Blaženka Pohl.

Related Post