NOVOGRADIŠKI GODIŠNJAK 2014.

879 0

Za novogradiške mažoretkinje i 2014. godina je bila godina uspjeha. Potvrdile su kontinuitet u radu i visoke ocjene na natjecanjima na svim razinama.

 

EUROPSKO PRVENSTVO – Na Europskom prvenstvu u mažoret plesu, održanom od 3. do 5. listopada u Slavonskom Brodu, nastupile su kao dio sjajne i uspješne mažoret reprezentacije Hrvatske. Hrvatsku su predstavljale u više kategorija s 12 koreografija, 3 skupne i 9 pojedinačnih.

Europsko zlato osvojila je koreografija „Olimpijada“ koju su plesale: Barbara Ptačnik, Žana Lang, Filipa Miloš, Andrea Grganić, Ena Špičak, Paulina Brnčić, Adriana Grganić, Kristina Bešlić, Patricia Lang, Maja Golovrški, Valeria Gubić, Nikolina Knežević, Dora Severinac, Lorena Krizmanić, Anja Došlić, Tea Mijatović, Marta Franješević, Ema Hace, Maja Babić, Karla Grganić, Lucija Pavišić. S njima su nastupile i djevojke iz Pleternice: Ana Kalaica, Sara Šunjo, Matea Mogušar, Katarina Milićević, Ena Lucić i Leona Kaurinović.

DRŽAVNO PRVENSTVO – Od 4. do 6. travnja u Novoj Gradiški su organizirale 18. državno prvenstvo u mažoret plesu i ugostile oko 750 natjecatelja iz 24 hrvatska grada. Osim što su bile izvrstan domaćin i Novu Gradišku pretvorile u mjesto plesa, glazbe, nadmetanja, mladosti, novih susreta i prijateljstava, postigle su i izvrstan natjecateljski uspjeh i ponovile prošlogodišnji uspjeh. Natjecale su se s 19 koreografija (pojedinačnih, u paru, skupnih) i odnijele ukupno 11 odličja, što im je osiguralo prvo mjesto među mažoret timovima.

Bio je to razlog da gradonačelnik Željko Bigović za njih upriliči prijem, čestita im na uspjesima i uspješnom promoviranju grada.

Na velikoj podršci koju pruža Grad gradonačelniku su se zahvalile trenerica Maja Lukić i predsjednica Stana Cota.

DRŽAVNO PRVENSTVO U TWIRLINGU – Na 14. državnom prvenstvu u twirlingu, održanom 9. veljače 2014. godine u Splitu sudjelovalo sedam djevojaka novogradiškog twirling kluba: Filipa Miloš, Andrea Grganić, Žana Lang, Ena Špičak, Adriana Grganić, Patricia Lang i Maja Golovrški. Natjecale su se u više kategorija, a budući da se većina njih natjecalo po prvi put, postigle su izvrsne rezultate.

KUP HRVATSKE U MAŽORETU I TWIRLINGU – Članice Mažoretkinja i Twirling kluba sudjelovale su na Kupu Hrvatske u mažoretu i twirlingu održanom u Požegi 28. lipnja 2014. godine. Nastupile su u twirlingu u više kategorija (pojedinačnih i skupnih) u različitim dobnim skupinama i ponovno postigle izvrsne rezultate.

Related Post