NOVOGRADIŠKE UDRUGE U POVODU EUROPSKOG TJEDNA: “Djeca u Europi mogu skupa”

1381 0

NOVA GRADIŠKA – Na središnjem novogradiškom trgu 12. su svibnja održani brojni kulturno-zabavni sadržaji u povodu Europskoga tjedna. Drugu godinu za redom organizirali su ih HKUU “Trenk”, Udruga slijepih i slabovidnih, Udruga volontera i Biciklistički klub “Psunj”. Važno je napomenuti kako je pokrovitelj manifestacije Ministarstva kulture RH, jer u njoj sudjeluju isključivo djeca.

Upriličena je izložba radova sudionika manifestacije uz kreativne radionice, biciklijada te nastup dječjih folklornih skupina.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Vinko Grgić, a okupljene izvođače pozdravili su Helena Šokac, u ime HKUU “Trenk” i Saša Keser, u ime BK “Psunj”.

Ulicama grada prošetala je vesela povorka dječjih skupina, biciklijada se odvijala ulicama grada i završila na izletištu “Strmac” uz druženje. Na središnjoj gradskoj pozornici u programu Dječje smotre folklora nastupile su skupine KUD-a “Ivan Meštrović” iz Vrpolja, GKUD-a iz Požege, DND-a “Osmijeh” iz Rajića, KUD-a Drežnik, HKUU “Trenk” iz NG i Kulturno prosvjetnog društva “Ukrajina” iz Slavonskog Broda.

Ovogodišnju uspješnu i sadržajnu manifestaciju dodatno su, izložbom starih automobila i motocikala, obogatili i članovi Oldtimer kluba “Classic 99”

Cilj i ove 2. manifestacije “Djeca u Europi mogu skupa” bio je okupljanje i druženje djece različitih interesa, od ljubavi prema sportu, kulturi i umjetnosti.

Related Post