Novogradiški mališani uživali u neobičnoj predstavi Crvenkapica sa dobroćudnim vučićem

1538 0

Autor Franjo Samardžić 

NOVA GRADIŠKA,  8.  srpnja 2021. –  Svi oni koji su svoje mališane jučer doveli u gradski park na   kazališnu predstavu nisu požalili.  Zahvaljujući  Pučkom otvorenom učilištu MAR djeca su u hladovini gradskog parka uživala u  neobičnoj predstavi Crvenkapica i izvedbi glumaca Petre Radin, Josipa Brakusa i Filipa Detelića. 

Kako i piše u najavi, Kazalište Tvornica lutaka na svoj prepoznatljiv način izokreće poznatu  priču za  djecu. Iz drugačijeg kuta gledanja vuka zlikavca   pretvara  u dobroćudnog  vučića, koji ne voli jesti meso, pa je zbog toga protjeran iz svog čopora. Na svom putu susreće Crvenkapicu i tu  počinje  jučerašnja  avantura za djecu koja su se u  velikom broju okupila u gradskom parku. 

Režiju potpisuju Mario Kovač i Petra Radin koja je  napisala i scenarij, kostimografiju Đurđica Vorkapić, scenografiju Jasmina Kosanović, glazbu D Elvis band i Ivana Husar Mlinac.

Dodajmo da je ovu predstavu  Pučko otvoreno učilište ostvarilo uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Grada Nova Gradiška i Turističke zajednice Grada Nova Gradiška.

Related Post

RAZGOVOR S ARSENOM GRANDOM

Autor - 06/04/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 6. travanj 2012. – Nakon što je Odbor za obilježavanje obljetnica utemeljenja 121. brigade HV-e i drugih obljetnica…