NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO: Glazbe za svačiji ukus, zabave za sve generacije

2421 0

NOVA GRADIŠKA, 7. kolovoza 2017. – Kako se čulo na danas održanoj konferenciji za novinare u Turističkoj zajednici, ovogodišnje 22. po redu Novogradiško glazbeno ljeto nudi uz glazbene i brojne druge sadržaje.

Glazbeni sadržaji po prvi puta će se odvijati na dva mjesta, tradicionalno na pozornici u središtu grada i na Ljetnoj pozornici. Organizatori su se potrudili da glazbe bude za svačiji ukus, a isto taklo i popratnih sadržaja koji će ovogodišnjim posjetiteljima jamčiti dobru zabavu bez obzira na njihovu dob. Recimo da će po prvi puta poseban program biti organiziran u KIDS FUN ZONI  u obnovljenom gradskom parku namijenjen najmlađima.

O opsežnom programu koji će odvijati od 17. do 20 kolovoza danas su govorili Bernard Kumić, direktorica Turističke zajednice Dinka Matijević, Zdravko Sokić i Željko Brčić, te zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina.

Glazbeni programi odvijat će se po već godinama ustaljenom redoslijedu. Glavna zvijezda bit će Severina čiji nastup će biti u subotu 19. kolovoza. Barbara Daurtović i Edo Maajka nastupit će 17. kolovoza, a dan kasnije nakon nastupa tamburaških sastava Lengeri, Legato i Satir nastupit će klapa Rišpet. Ni ove godine neće na Trgu glazbenika izostati nastup mladih glazbenih nada, a ni Festival djeca pjevaju hitove.

Dodajmo da će glazbeni programi na Ljetnoj pozornici početi 11. kolovoza rock maratonom. Sve do 19, kolovoza odvijati će se tu glazbeni sadržaji namijenjeni mlađoj populaciji.

Novogradiško glazbeno ljeto završit će u nedjelju 20. kolovoza tradicionalnom večeri tradicije i folklora.

Valja, također, naglasiti da će se ovogodišnje Novogradiško glazbeno ljeto odvijati u jednom novom ambijentu. Brojni sadržaji bit će u uređenom gradskom parku, a uređeni Cvjetni trg omogućit će okupljanje većeg broja ljudi i više prostora za ugostiteljsku ponudu. Sajam eno, gastro ponude i suvenira održat će se 18. do 20 kolovoza u Ulici slavonskih graničara, a domaći proizvođači piva predstavit će piva iz svojih malih pivovara 18. kolovoza, također u gradskom parku.

Ne treba izostaviti informaciju da se ni ove godine ne naplaćuje ulaz. Nije stoga uputno zaobići zahvalu koju je direktorica Turističke zajednice Dinka Matijević uputila svim sponzorima i posebno Gradu Nova Gradiška, koji je zajedno s Turističkom zajednicom organizator.

Subota će kao i dosadašnjih godina krenuti s festivalom “Djeca pjevaju hitove” nakon kojega nastupa mladi glazbenik Dominik, a glavna zvijezda večeri bit će Severina.

Nedjelja večer je večer tradicije i folklora gdje će uz domaća kulturno umjetnička društva, nastupiti i KUD “Baščaršija” iz Sarajeva.

Osim velikih regionalnih zvijezda na glavnoj pozornici, “Novogradiško glazbeno ljeto” i ove godine upotpunit će i brojni popratni sadržaji. Program u susret “Novogradiškog glazbenog” ljeta započinje već u petak 11.kolovoza rock maratonom na ljetnoj pozornici, u subotu 12. kolovoza također na ljetnoj pozornici odvijat će se Ibiza party, dok je nedjelja, 13. kolovoza rezervirana za tradicionalni koncert “U ljetnu večer”.

Također tijekom tri glavne večeri “Novogradiškog glazbenog ljeta” osim na glavnoj pozornici posjetitelje i ove godine očekuje program i na “Ljetnoj pozornici”. U četvrtak će na “Ljetnoj” svirati “Ritam grada”, u petak će publiku zabavljati grupa “Sing sing”, a subotnju večer će začiniti DJ “Re:Ttro Flava”.

Voditelji na glavnoj pozornici bit će u četvrtak, petak i subotu Mirko Fodor, a nedjelju Silvio Stilinović.

Uz atraktivan glazbeni program kao i prijašnjih godina tijekom “Novogradiškog glazbenog ljeta” posjetitelji će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, ponudi Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i tvrtki, privlačnim rukotvorinama i neizostavnom zabavnom parku.

Novitet “Novogradiškog glazbenog ljeta” bit će KIDS FUN ZONE poseban prostor u novogradiškom parku namjenjen za najmlađe posjetielje ove manifestacije.

Related Post

PROMOTIVNO REKREATIVNA VOŽNJA

Autor - 24/04/2014 0
SLAVONSKI BROD, 24. travnja 2014. – Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje (22. travnja), a ujedno i godišnjice predstavljanja policijskih biciklističkih…