NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO: Spomen na Josipa Pintarića-Pucu i Zlatka Štefanca

2287 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 25. srpnja 2018. – Ovogodišnje, sadržajima bogato glazbenim i drugim događanjima, 23. po redu Novogradiško glazbeno ljeto neće proći bez spomena i sjećanja na Josipa Pintarića-Pucu i Zlatka Štefanca. Dvojica su to ljudi koji su najzaslužniji što se ova glazbena, kulturna, zabavna i gastronomska manifestacija u Novoj Gradiški održala 23 godine i postala turistička destinacija u koju dolaze deseci tisuća ljudi.

Glazbena večer u četvrtak 16. kolovoza bit će posvećena Zlatku Štefancu, a u petak 17. kolovoza Josipu Pintariću-Puci. Prije početka programa na video zidu će se emitirati sjećanja, kako kaže Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška, o dvojici glazbenika i njihovom doprinosu u organizaciji Novogradiškog glazbenog ljeta i onome što su učinili za Novu Gradišku.

-Oni su bili začetnici Novogradiškog glazbenog ljeta. Puco je dao ideju, a Zlatko , zajedno s Dušom i Špoljom su ideju prihvatili i pretvorili u današnju glazbenu manifestaciju s kojom se ponosimo i zbog koje u Nova Gradiška, u četiri dana koliko traje, postaje u kolovozu turistička destinacija. Nikad ih nećemo zaboravit i uvviek ćemo im biti zahvalni na svemu što su učinili – kazala je Dinka Matijević.

Related Post